ČSSD a nezávislé osobnosti kandidují do Zastupitelstva Moravskoslezského kraje

31.08.2024 18:05 | Monitoring

Dne 30. 8. 2024 proběhla za účasti předsedy ČSSD Jiřího Paroubka tisková konference kandidátů koalice ČSSD a nezávislé osobnosti, kteří představili priority svého volebního programu.

ČSSD a nezávislé osobnosti kandidují do Zastupitelstva Moravskoslezského kraje
Foto: ČSSD
Popisek: Česká suverenita sociální demokracie - logo

V nadcházejících volbách do Zastupitelstva Moravskoslezského kraje se na podzim 2024 utká koalice „ČSSD a nezávislé osobnosti“ s podporou Soukromníků. Kandidátku tvoří zkušení politici z místní i celostátní scény a odborníci na zdravotnictví, školství, sociální služby, dopravu, stavebnictví a finance.

„Naším cílem je zastavit odliv mladých lidí z kraje vytvořením kvalitních pracovních příležitostí a výstavbou nových komunálních bytů s rozumným nájmem. Chceme zajistit dostatek lékařů a zdravotnického personálu a zabránit privatizaci krajských nemocnic či omezování zdravotní péče. Rádi bychom také rozšířili služby pro péči o starší občany. Podařilo se nám postavit kandidáty v 11 krajích, což nám umožňuje sdílet zkušenosti s kolegy. Na kandidátní listinu jsme zařadili i kandidáty strany Soukromníků, kteří nám přislíbili svou pomoc,“ říká krajský předseda ČSSD a lídr kandidátky Petr Gawlas.

Předseda krajského klubu zastupitelů David Dudzik ke kandidátní listině dodal: „Krajské zastupitelstvo není jen o politice, ale především o odbornosti, kterou naši kandidáti nabízejí. ČSSD podporuje odborné řízení veřejných záležitostí, proto jsme oslovili erudované osobnosti ze všech oborů. Například doktora a krajského koordinátora Lékařského odborového klubu Karla Volného, který kandiduje jako nezávislá osobnost a je našim expertem na zdravotnictví. Nebo Davida Jelínka, ředitele neziskové organizace, který je odborník na sociální pomoc a péči. Na kandidátce jsou kolegové ze všech okresů a mnoha obcí Moravskoslezského kraje.“

Kandidát do zastupitelstva Adam Rykala upozorňuje na problematickou politickou situaci a možné zneužití krajských prostředků během volební kampaně: „V posledních dnech jsme zjistili, že Krajský úřad objednal inzerci ve výši přesahující 650 000 Kč na propagaci hejtmana v Deníku a regionálních rádiích. Už 14. srpna 2024, kdy se objevila inzerce propagující pana Bělicu z Hnutí ANO, jsme hejtmana okamžitě vyzvali, aby situaci vysvětlil a případně uhradil náklady z vlastních prostředků nebo prostředků Hnutí ANO. Do dnešního dne jsme však žádnou odpověď nedostali.

Mezitím se objevily další informace o tom, že krajský úřad objednal další reklamu, tentokrát v rádiích ČAS a ORION, s pořady „Na kafe s hejtmanem“ a „Na rovinu s hejtmanem“. Poslední kapkou pro nás byly dopisy distribuované do schránek tento týden, které na luxusním křídovém papíře propagují náměstka hejtmana Jiřího Navrátila z KDU-ČSL. To už je nehoráznost. Kdyby to udělal někdo z našich kandidátů, byly by to hlavní zprávy až do voleb.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

svoboda slova

Souhlasím s váma, že svoboda slova není absolutní, ale myslíte, že tím, že budete lidem nařizovat, co si mají myslet a říkat nebo spíš neříkat (narážím na to, že chcete zakázat ,,špatné" názory), že to povede k něčemu pozitivnímu? Že pomáhá něco vyřešit Foltýn, který uráží každého, kdo má jiný názor...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Česko má problém. A nejen dnes a zítra

22:01 Davis (Zelení): Česko má problém. A nejen dnes a zítra

Komentář na veřejném facebookovém profilu strany ke změně klimatu