Červíček (ODS): Mobilní ordinace je nesmysl

08.09.2024 18:12 | Monitoring

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k mobilním ambulancím.

Červíček (ODS): Mobilní ordinace je nesmysl
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Ve městě Police nad Metují jsme zastihli senátora Martina Červíčka

K tématu zdravotnictví, které bylo předmětem i včerejší předvolební debaty na ČT, bych rád ještě k diskutovanému tématu mobilních ambulancí podotkl toto:

1. V současné dobé je velice problematické nasmlouvat praktické lékaře do kamenných, mnohdy i ze strany obcí či měst vybavených ordinací. Stěží lze tedy očekávat, že by chtěli pracovat v mobilních ambulancích.

2. Připustíme-li, že bude pacientovi poskytnuta tímto způsobem ambulantní péče, a jemu se následně například přitíží nebo mu zubař v takovéto ordinaci vyvrtá zub, (do kterého musí pro zaléčení nejprve dát vložku, kterou je však třeba druhý den nebo obden vyjmout), ale v tu dobu tam již tato ambulance nebude, protože bude v jiné části kraje, kam se pacient obrátí a kam půjde? A o tom, zda budou chtít například ženy stát frontu před mobilní gynekologickou ordinací, bych si dovolil také pochybovat.

3. Vybavení takové mobilní ordinace bude stát nemalé prostředky. A nejen to. Bude potřeba řidiče a dalšího zdravotnického personálu, zajištění toalet atd. Z čeho se to bude v rámci kapitoly krajského zdravotnictví financovat, když jeho primárním úkolem je zabezpečit zdravotnickou péči v krajských nemocnicích?

4. A zjišťoval si někdo, zda budou zdravotní pojišťovny ochotny tento způsob poskytování primární péče proplácet? Pokud vím, tak nikoliv.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jaroslav Foldyna byl položen dotaz

Co přesně myslíte tím, že chcete stejný metr pro všechny?

V čem je podle vás nyní jiný a pro koho? A naopak, nemyslíte, že by třeba migrantům mělo být měřeno přísněji? My jim poskytujeme azyl, a když si toho neváží a páchají třeba trestnou činnost nebo přestupky, mělo by jim být podle mě měřeno přísněji.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Sehnalová (SOCDEM): Obor zdravotnické záchranářství se po letech vrací

23:00 Sehnalová (SOCDEM): Obor zdravotnické záchranářství se po letech vrací

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nového oboru zdravotnický záchranář na Univerzitě T…