Cimprichová: Dramatické scény opětovně na řecko-tureckých hranicích

13.03.2020 20:57 | Zprávy

Z řeckého tisku: Od příměří uběhly dva dny klidu a v Řecku v Kastanies se obnovilo znovu ve středu (11/3) odpoledne napětí. Migranti z turecké strany házeli na řeckou policii molotovovy koktejly, kameny, rozžhavené dřevo a slzný plyn.

Cimprichová: Dramatické scény opětovně na řecko-tureckých hranicích
Foto: Archiv P. Valsamisová
Popisek: Kandidátka do Senátu za SPD Pynelopi Valsamisová Cimprichová

Situace na řecko-turecké hranici se zase přiostřila. Nové kolo incidentů začalo také krátce po 18:00 včera na řecko-turecké hranici poblíž Kastanias, kdy přistěhovalci z Turecka zapálili ohně a házeli kameny a slzný plyn na řecké území. Byly současně učiněny pokusy o poškození plotu. Atmosféra v této oblasti je dusivá kvůli slznému plynu a kouři a řecké úřady používají přenosnou turbínu (velký palubní ventilátor), která je umístěna na řecko-tureckých hranicích, aby vytvořila proud vzduchu, který vytlačí slzný plyn na tureckou stranu. Řecké síly bojují celé hodiny, aby udržely migranty, kteří provokují jakýmkoliv způsobem.

Šok v Evrosu: Turci střílejí na džípy řecké armády. Pozdě v úterý večer, muži tureckých speciálních operačních sil vystřelili na jeep řeckých ozbrojených sil rozmístěných na řecké straně severní hranice Evrosu. K incidentu dochází několik dní poté, co byli Tureckem do oblasti vysláni muži a ženy ze zvláštních operačních týmů (Polis Özel Harekât), hlídkující na řece Evros, podporující činnosti turecké strany a současně se shromažďující směrem k řecké straně. Kdo jsou tito Turci poslaní Erdoganem?

Neznámý Polis Özel Harekât (PÖH) podniká kroky k ochraně nelegálních přistěhovalců. Nechvalně proslulý PÖH je jednotka, kterou Erdogan poslal s jediným cílem: způsobit žhavou událost jakýmkoliv způsobem. PÖH je vhodný pro tyto praktiky a je dobře známý v řadách krajně pravicových Šedých vlků, což je turecká polovojenská organizace.  Erdogan oznámil., že poslal 1000 členné komando na řecko-tureckou hranici. Jak je možné, že sultána nechytil stejný zájem na ochranu nelegálních přistěhovalců, které používá jako obléhající beranidlo k tomu, aby přinutil Evropu skákat, jak on píská?

Ve středu dva turecké letouny F-16 přeletěly přes řecké území a přes vesnici Pythios Didymoteicho a obtěžovaly řecký vojenský vrtulník.

Ve čtvrtek, v 05:45, v řeckých teritoriálních vodách ostrova Kos, se turecké plavidlo zapojilo do úmyslného střetu s řeckou přístavní hlídkovou lodí s výslovným úmyslem loď atakovat. Kolize měla za následek menší materiální poškození řecké hlídkové lodi. Sice žádný člen posádky nebyl zraněn, nicméně se jedná o útok Turecka na svrchovaném území Řecka.

Turecko ozbrojuje invazisty, protože mu EU a ani NATO nepomáhá při invazi do severní Sýrie. Nejedná se o syrské uprchlíky, kteří prchají před válkou, která v Sýrii pokračuje vlastně kvůli Turecku zejména v Idlíbu, protože Turecko zase neplní své sliby. Migranti jsou většinou muži Afghánci, Pákistánci, Severoafričané, kteří se snaží do Evropy velmi násilně vstoupit. A jak se chovají na hranicích, chovají se pak tak i ve státech, kde je přijímají. Tyto neblahé zkušenosti s islamisty jsou už v EU opravdu rozsáhlé. Že se Turecko nestydí v tak těžké době stále atakovat Řecko!

O hraniční situaci hovořil řecký náměstek ministra obrany, cituji: „Ano, i Turkové vidí náš změněný přístup. Provádíme právě operace. Jsme ve válce. Ve válce bez kulek a bez armády. Jsme pod tlakem. Je zcela jasný náš postoj. Přistupujeme s velkou lidskostí, s velkou láskou k člověku, nicméně ukazujeme, že máme právo chránit svoje hranice.“

Za období od 06:00 v sobotu 29. února do 06:00 ve čtvrtek 12. března bylo na hranicích zatčeno 351 lidí, ve 45 094 případech bylo zabráněno nelegálnímu vstupu do země.

Opakuji z minulého článku: co se děje na hranicích s Tureckem, je organizovaná islámská invaze. Ptám se: Proč máme vojáky v Afghánistánu a v Africe, když Afghánci a Afričané se derou přes naše hranice a chtějí nás okupovat? Proč nebyli posláni naši vojáci na naše, dnes řecké hranice?

Jako zdravotník jsem pro prevenci v jakémkoliv případě. Určitě není náhoda, že agrese Erdogana a koronavirus přichází ve stejnou dobu, abychom řešili koronavirus a neřešili další podstatnou věc, a tou je invaze zcela neznámých lidí na řeckých hranicích s agresí a mnoha nemocemi nekompatibilními s naším genetickým základem. Hranice se musí uzavřít kromě jiného také kvůli koronaviru.

Dle ministra vnitra Hamáčka se do Řecka poslalo několik policistů na pomoc Frontexu a vybavení pro uprchlíky. To mi připadá ne jako pomoc Řecku, ale zase invazistům.

Je neuvěřitelné, co všechno si necháme líbit. Oni hází kameny a zápalné lahve a dobývají se násilně přes chráněnou hranici, a stále se o nich mluví jako o uprchlících. Opravdoví uprchlíci byli moji slušní rodiče, kteří si útěkem zachránili holé životy a k práci tady vzali i brigádu, aby se uživili, a ještě byli za tu dřinu vděční. Nebo migranti z Československa po roce 1948 a 1968 v zahraničí dělali cokoli, i když měli několik titulů, aniž by používali násilí a svoji kulturu. Známý, vysokoškolák, v Německu po roku 68 šel hned druhý den umývat nákladní auta, aby si na rodinu (manželka a 2 synové) vydělal. Pak se pílí vypracoval na dnešního majitele několika továren.

Jakým právem dovolujeme invazistům jejich agresi vůči Evropě?

T. G. Masaryk: O hranice se nejedná, o hranice se střílí.

Vyjímám z komentářů pod články:

Platíme Frontex, který vyhledává lodě s ilegály a pak je dováží do EU, další obrovské peníze tečou do ubytování ilegálů a na jejich doživotní zabezpečení. Jaká by měla být pomoc Řecku? Dodávka drátů, sloupů, pomoc se stavěním zátarasů, obytné kontejnery pro hlídky, gumové projektily. Možná pomoc armády, protože potřebují střídat a tohle nejde vydržet měsíce.

Místo řečí a čekání na žádost o pomoc je třeba se zasadit o obranu Evropy účinnými metodami, jako je uzavření a ochrana hranic a uvalit sankce Turecku.

(převzato z Profilu)

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Budete nějak řešit docházku vašich senátorů?

A jestli ano jak? A nemyslíte, že by stálo za úvahu, aby všichni politici, teda i poslanci a ministři byly z větší části placeni za odvedenou práci? Třeba za to, jak často se účastní schůzí, hlasování, kolik předloží zákonů apod? Nemyslíte, že by to pak politiky motivovalo, aby opravdu makali? Netvr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondráček (ANO): Rada vlády pro paměťovou agendu. Zaplatíme si 6 úředníků navíc

22:12 Vondráček (ANO): Rada vlády pro paměťovou agendu. Zaplatíme si 6 úředníků navíc

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k novému úřadu pod Úřadem vlády.