Práce, jejichž součástí byly stavební úpravy i kompletní obměna vybavení varného prostoru, trvaly tři měsíce. Dělníci rekonstrukci zahájili 4. července, pacienti první obědy ochutnali v sobotu, od pondělí 10. října si mohou na jídlech z moderní kuchyně pochutnat také zaměstnanci nemocnice.
„Budova, v níž se stravovací provoz nachází, je čtyřicet let stará. Proto jsme již déle nechtěli rekonstrukci varné části odkládat, byť události posledních měsíců, kdy se skokově zdražují energie a další služby, tomu příliš nepřály. Za výrazné podpory města se to ale podařilo,“ uvedla ředitelka blanenské nemocnice Vladimíra Danihelková.
V kuchyni blanenské nemocnice se denně uvaří zhruba 150 – 160 obědů pro pacienty a přibližně 250 obědů pro zaměstnance. Aby bylo možní vařit v náhradních prostorách nedaleké ZŠ TGM, byla přestavba naplánovaná převážně na letní prázdniny.
„Rekonstrukce, která probíhá za provozu, je vždy náročná. O to více, když jako v tomto případě jde o stravování pro pacienty a zdravotníky a je nutné zajistit také logistiku s tím spojenou. Situaci komplikovala krize ve stavebnictví, zvažovalo se, zda takto náročné úpravy vůbec letos dělat. Jsem rád, že se nakonec domluvilo, že do toho nemocnice půjde. I že se v rámci města podařilo najít o prázdninách náhradní zázemí pro kuchaře v nově otevřené kuchyni ZŠ TGM. Personál si tak mohl vyzkoušet vaření v kuchyni s nejmodernějším vybavením. A díky nyní dokončené rekonstrukci je podobné vaření čeká i v jejich nově zmodernizované kuchyni," doplnil při slavnostním otevření provozu za přítomnosti zástupců dodavatelských firem i vedení Blanska starosta města Jiří Crha.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: PV
FactChecking BETA
Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.