Čunek (KDU-ČSL): Stát není firma, ale ani kasička

10.10.2024 19:05 | Monitoring

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zvýšení platů politiků a zavedení "příspěvku" na reprezentaci pro první dámu

Čunek (KDU-ČSL): Stát není firma, ale ani kasička
Foto: Repro YouTube Aby bylo jasno
Popisek: Senátor Jiří Čunek

Stát není firma - ale ani kasička, ze které si ti, kdo ho řídí, můžou bez rozpaků brát. Zvýšení platů těchto “řídících” by měla předcházet dobře odvedená práce, jak je to běžné v jakékoliv jiné profesi. Místo ní jsme však nyní svědky jen dětinských hádek o posty.

Poté co se zvýšení platů nedočkali lidé, kteří tu dobrou práci skutečně odvádí (hasiči počínaje), lidé bojují s vysokými životními náklady a následky povodní, kvůli kterým někteří dokonce přišli o střechu nad hlavou, bych zároveň čekal víc soudnosti. To poslední, co by teď politiky mělo zajímat, jsou jejich platy.

Co se týče odměny pro první dámu (pokud pominu, že řešit ji v současné situaci je - opět - vysloveně hloupé), vlastně ji nechápu. Přijde mi samozřejmé, že v manželství se o sebe manželé navzájem starají. Když je jeden nemocný nebo ztratí práci, je hlavní tíha nákladů na tom druhém. Když je žena na mateřské “dovolené”, manžel se stará o finanční zajištění pro oba, protože péče o děti je samozřejmě také práce, ale velmi špatně placená.

Pan prezident má dostatečné prostředky na to, aby se choval stejně a náklady své ženy úspěšně pokryl… Ale jak se zdá, tyhle myšlenkové pochody zřejmě fungují jen v mém dinosauřím, konzervativním světě.

Jiří Čunek

  • KDU-ČSL
  • ANO křesťanským hodnotám
  • senátor

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Nahrady

Dobrý večer, pane ministře, chci se zeptat, zda Vám přijde v pořádku do budoucna náhrada první dámě za výlohy spojené a její činností pro stát v částce cca 100 000,- Kč měsíčně? Opravdu, v dnešní době? Nechci být vulgární, ale v dnešní době, kdy spoustu lidí neví kudy kam a je to tragické, Vám to př...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 2 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): SPD účastí v krajských vládních koalicích prokazuje významný koaliční potenciál

23:08 Rozvoral (SPD): SPD účastí v krajských vládních koalicích prokazuje významný koaliční potenciál

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci…