Folwarczny (ODS): Moravskoslezský kraj vyhlásil soutěž, ve které žáci a studenti originálně představí svou vysněnou profesi

17.10.2022 14:32

Každý job má svou hvězdu - tak se jmenuje nová soutěž pro žáky základních a středních škol, kterou vyhlásil Moravskoslezský kraj. Soutěž, ve které účastníci představí svou práci snů, jim má pomoci s výběrem povolání.

Folwarczny (ODS): Moravskoslezský kraj vyhlásil soutěž, ve které žáci a studenti originálně představí svou vysněnou profesi
Foto: ods.cz
Popisek: Stanislav Folwarczny (ODS)

„Účastníci soutěže budou v krátkých videích představovat svou vysněnou profesi. Chceme, aby se neformálním a zábavným způsobem zamysleli nad nejrůznějšími povoláními, a získali tak představu, co která profese obnáší. 

Anketa

Jste ještě schopni zajistit si dostatek kvalitního jídla?

16%
hlasovalo: 16316 lidí
Pedagogové navíc získají cenný nástroj pro kariérové poradenství: Mohou žákům představit jednotlivé profese jejich očima,“ uvedl náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro oblast školství, mládeže a sportu Stanislav Folwarczny. 

Dodal, že soutěž se bude konat v průběhu října a listopadu, je určena pro žáky II. stupně základních škol a studenty středních škol. Zapojit se mohou se svými radami také pedagogové a rodiče. „Soutěž poskytuje ideální prostor pro spolupráci s pedagogy, kariérovými poradci či rodiči při hledání odpovědí na otázky k volbě povolání,“ řekl náměstek hejtmana Stanislav Folwarczny.

Podmínkou soutěže je, aby dvou- až čtyřčlenný tým žáků společně natočil video v délce maximálně tří minut, ve kterém originálním způsobem představí vybranou existující profesi. Volba profese není nijak omezena. Do soutěže se zájemci mohou přihlásit vyplněním registračního formuláře a odesláním hotového videa na adresu hvezdna.prace@gmail.com, a to nejpozději do 30. listopadu 2022.

O vítězi rozhodne komise, která bude ve dvou kategoriích hodnotit originálnost ztvárnění a schopnost zaujmout. Na první tři týmy v každé kategorii čekají zajímavé odměny, například poukazy na laser game či únikové hry, elektronika nebo PC komponenty.

Soutěž je realizována v rámci projektu Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Moravskoslezského kraje III. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Semelová (KSČM): Útok na povinnou školní docházku

6:03 Semelová (KSČM): Útok na povinnou školní docházku

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu Josefa Středuly na zkrácení povinné školní d…