Hejtman Suchánek: Budeme pracovat na tom, aby kultura v našem kraji byla co nejlepší

12.08.2024 8:02 | Monitoring

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke krajským volbám.

Hejtman Suchánek: Budeme pracovat na tom, aby kultura v našem kraji byla co nejlepší
Foto: STAN
Popisek: Josef Suchánek

KULTURA KLAPE V OLOMOUCKÉM KRAJI

Vážení a milí,

za poslední 4 roky jsme se s velkým úsilím starali o to, aby KULTURA v Olomouckém kraji byla lepší. Místo spousty slov o tom, co uděláme v budoucnu, vám dnes ukazuji konkrétní výsledky naší společné práce.

Podporujeme regionální kulturu, památkovou péči a kreativní průmysly. A to v rámci dotačních projektů v OBLASTI KULTURY a v oblasti PAMÁTKOVÉ PÉČE. Pokračujeme v mapování potenciálu kulturních a kreativních odvětví na území kraje.

Zrekonstruovali jsme ČERVENÝ KOSTEL, který je významným prostorem pro kulturu, kreativitu a komunitní setkávání občanů Olomouckého kraje.

Zajišťujeme STABILNÍ FINANCOVÁNÍ nejvýznamnějších profesionálních uměleckých sborů a kulturních institucí v Olomouckém kraji.

Podporujeme obce zajišťováním hromadné platby spojené s hudební produkcí v místních rozhlasech, tzv. poplatky OSA. JSME JEDINÝ KRAJ V ČR, který takto uzavírá hromadnou smlouvu pro obce.

Usilujeme o zachování sítě VEŘEJNÝCH KNIHOVEN a podporujeme jejich modernizaci.

Využíváme potenciál kulturních institucí pro výuku. Zahájili jsme projekt „KREATIVNÍ VZDĚLÁVÁNÍ“.

Podporujeme výstavbu nových a rekonstrukci stávajících kulturních zařízení. Poskytujeme finance na rekonstrukce KULTURNÍCH DOMŮ, na ozvučovací a osvětlovací techniku, na pořízení interiérového a digitálního vybavení, venkovních přenosných pódií a další.  

To a mnoho dalšího jsme zvládli za 4 roky našeho působení. Co všechno zvládneme za ty další? Nezačínejme znovu. Pokračujme v rozdělané práci a navažme na naše úspěchy.

Děkuji všem, kdo se starají o kulturu v Olomouckém kraji. Bez vás bychom těchto úspěchů nedosáhli.

Jdu do toho znovu a zavazuji se pokračovat v naší práci slušně, poctivě a bez švindlů. Starám se o Olomoucký kraj a budu i nadále pracovat na tom, aby kultura v našem kraji byla co nejlepší.

Děkuji vám všem za vaši důvěru a podporu.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Liška byl položen dotaz

Co myslíte tím tlakem pražských úřadů?

Píšete zde taky, že jste otevřený kritice, tak schválně, jsem zvědavý, co mi odpovíte. Netvrdím, že tato vláda, za kterou kopete dělá úplně vše špatně, ale kdyby si vedla dobře, jak vysvětlíte, že se většině lidí napříč regiony vede hůř a hůř, že se pro většinu z nás životní podmínky stále zhoršují?...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Veslařky ukázaly na radnici bronz z Kanady

22:41 Olomouc: Veslařky ukázaly na radnici bronz z Kanady

Úspěšné české juniorské reprezentantky ve veslování Eva Slepičková a Michaela Uličná dorazily dnes n…