Jakob (TOP 09): Lež, obrovská lež, pane Okamuro, strašení lidí. Nedojde k žádnému zhoršení

23.06.2022 12:33

Projev na 27. schůzi Poslanecké sněmovny 23. června 2022 k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 592/1992 Sb., o pojistném na veřejné zdravotní pojištění.

Jakob (TOP 09): Lež, obrovská lež, pane Okamuro, strašení lidí. Nedojde k žádnému zhoršení
Foto: TOP 09 / David Tesar
Popisek: Jan Jakob

Děkuju. Já bych chtěl fakticky poznamenat, že jsme v druhém čtení, kde se mají přednášet pozměňovací návrhy. Nicméně ta řeč pana Okamury byla jedna lež za druhou a já na ty lži musím reagovat.

Pan Okamura tvrdil, že vláda krade z rezervních fondů peníze pojištěnců. Lež. Jaká jsou fakta, taková, že by byl schválen státní rozpočet, musely se hledat úspory a ty platby tedy jsou snížené, což tady projednáváme. Zároveň ale tady bude načten ten pozměňovací návrh, takže když pan Okamura tvrdil, že dojde k zafixování těch plateb, tak je to další lež, protože tady zazní onen avizovaný pozměňovací návrh, který nevznikl pod tlakem opozice. Další lež, protože to máme napsáno v programovém prohlášení vlády.

Dojde ke zhoršení zdravotní péče? Lež, obrovská lež, strašení lidí. Nedojde k žádnému zhoršení, ohrožení zdravotní péče, padlo to tady několikrát. Nikdo nemusí mít tu, tuhle, takovouto obavu. Další lež, vláda kašle na české občany. Nehorázná lež a další dlouhodobý faul pana Okamury. Vláda už v této nelehké době dává našim občanům přes sto miliard, včera rozhodla o další podpoře. Pro stát výdělečný Budvar, další lež. Stát neměl z Budvaru za poslední čtyři roky ani korunu z jakékoliv dividendy. Děkuju.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Oslavy konce 2. světové války nejsou jenom Slavnosti svobody v Plzni

8:06 Vích (SPD): Oslavy konce 2. světové války nejsou jenom Slavnosti svobody v Plzni

V těchto květnových dnech si opět připomínáme konec 2. světové války v Evropě a definitivní porážku …