Juchelka (ANO): Nechme už, prosím, to pojistné být

25.10.2024 19:05 | Monitoring

Projev na 115. schůzi Poslanecké sněmovny 25. října 2024 k návrhu poslanců Munzara, Bernarda, Kohajdy, Nového a Michálka k zákonu o sociálním zabezpečení a příspěvku na státní politiku zaměstnanosti

Juchelka (ANO): Nechme už, prosím, to pojistné být
Foto: Interview ČT24
Popisek: Poslanec za hnutí ANO Aleš Juchelka

Pan předkladatel Vojtěch Munzar, vaším prostřednictvím, ví, že jsem kritikem tady tohoto návrhu, protože řeší jenom pojištění na sociálním zabezpečení, ale neřeší samozřejmě ty další aspekty výdajů u toho živnostníka. Vždycky když někdo chce někomu ulevit, slevit, chce někomu dát nějakou výhodu nebo výjimku, tak vždycky se použije pojištění na sociálním zabezpečení.

Anketa

Je pro vás důležité, zda Andrej Babiš byl, či nebyl spolupracovníkem StB?

hlasovalo: 4866 lidí

Nikdy to není na zdravotním, to si všimněte, že by třeba pan poslanec navrhoval, aby se odložily platby u začínajících živnostníků na zdravotním pojištění. Nikdy to není například na odklad daně z příjmů, že by se prostě na dva roky odložila platba daní nebo třeba DPH, pokud je tam samozřejmě nějaký vyšší obrat, vždycky to je na sociálním zabezpečení.

Já rozumím, kam tím pan poslanec míří. Dokonce možná asi budu hlasovat pro, abychom těm živnostníkům skutečně ulevili, naopak, když jim ta vláda tolik naložila v průběhu toho konsolidačního balíčku a dalších plateb.

Nicméně velmi žádám všechny poslankyně a poslance v Poslanecké sněmovně, aby už nadále v průběhu tohoto volebního období a možná ani těch dalších neatakovali pojistné na sociálním zabezpečení žádnou slevou, žádnou výjimkou, ničím, co by mohlo ohrozit právě všechny tady tyto platby. Zaměřme se klidně i na další platby těch živnostníků, ale nechme už prosím to pojistné na sociálním zabezpečení být.

Děkuji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kukla byl položen dotaz

Vážený pane poslanče,

... že dnešní vláda prosazuje zákony v PS na sílu je jasné, na opozici neberou žádné ohledy. Můžete mi vysvětlit, proč u některých důležitých hlasování chybí ve sněmovně někdy i dvacet vašich poslanců? Vím, že existuje ve Sněmovně systém párování, ale nechápu proč v tomto vycházíte vládě vstříc. Vš...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Koten (SPD): Uvidíme, jak se zachová ODS, zda nerezignuje na svá dřívější tvrzení

21:03 Koten (SPD): Uvidíme, jak se zachová ODS, zda nerezignuje na svá dřívější tvrzení

Projev na 115. schůzi Poslanecké sněmovny 25. října 2024 k zákonu o zbraních