Uho a hovězí plátek, uzený bok, guláš, vepřové na kmíně. Again and again. Opravdu je to nutné?
Za mě fakt ne. Menu školních jídelen si zaslouží refresh. Na základkách a středních se totiž pořád vaří podle tzv. spotřebního koše schváleného před více než 20 lety. Ten zavádí např. povinné počty gramů masa a mléka, které musí jídla obsahovat. To v praxi brání nabízení jídel rostlinných.
Je přitom prokázané, že nadměrná konzumace masa vede ke chronickým nemocem. Navíc má živočišná produkce značně negativní dopady na životní prostředí. A to vůbec nemluvím o šílených životních podmínkách zvířat ve velkochovech. Studenti by navíc často sami preferovali, aby mohli mít víc na výběr mezi masovými a bezmasými jídly. Proto je třeba současný systém změnit!

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: PV