Kolář (TOP 09): Maďarská představa míru je stejná jako ta ruská

05.07.2024 14:17 | Monitoring

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Maďarsku.

Kolář (TOP 09): Maďarská představa míru je stejná jako ta ruská
Foto: Screen Prima CNN
Popisek: Ondřej Kolář na Prima CNN

Orbán zajel do Kyjeva a tváří se, že mu jde o mír. Co si pod tím Maďarsko představuje, nám ale ukázalo hned při první příležitosti. Titulek „Orbán v Kyjevě přemlouval Zelenského k míru, šéf maďarské diplomacie měl zatím na drátě Lavrova“ je totiž všeříkající.

Zatímco jeden tlačí na prezidenta válčící země ať se podrobí, druhý si vykládá po telefonu s agresorem a předstírá, že to je pro dobro věci.

Není. Ve skutečnosti Maďaři jen naprosto otevřeně koordinují s rusákama to, co Ukrajině nadiktovat. Ve zdánlivě neškodné větě, že se ministři shodli, že „Kyjev bezpodmínečně zajistil práva všech národnostních menšin žijících v zemi,“ se ukrývá naprosto jasné sdělení.

Tedy že maďarská představa míru je stejná jako ta ruská. Ukrajinu zostudit, co nejvíc oslabit, donutit ji ke kapitulaci a dostat ji do stavu, ve kterém do ní budou moci kopat a diktovat jí své podmínky. Orbán drnká na trianonskou strunu a krom toho a potěchy Putina mu o nic jiného nejde.

Z toho, co Orbán rozjíždí, nebude mít žádný užitek ani Ukrajina, ani Evropská unie, dokonce si myslím, že ani Maďarsko. Jediný, komu se to líbí, je Putin. A to nám o maďarském premiérovi a jeho diplomacii říká asi tak všechno, co potřebujeme vědět.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Dotaz na založení NOVÉ FRAKCE v EU , EP .

Dobrý den přeji . Vážená paní europoslankyně , hnutí ANO prý zakládá novou frakci v EU , EP . Nechystáte se vy KSČM, STAČILO založit též novou celo-unijní pro m í r o v o u frakci , za pomoci sloučení všem celoevropských pacifistů do EU , EP navolených ? Děkuji Vám za odpověď .

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Hlupák zůstane hlupákem ať je v politice, nebo u lopaty. , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseanaboca , 05.07.2024 14:56:06
Jak jednoduché jsou vždy výroky pana Koláře. Že by Orbán domlouval mír, je zakázáno, protože USA požaduje válku a pan Kolář jen plní roli hlasné touby USA jako papínek.

|  7 |  0

Další články z rubriky

Konečná (KSČM): Objektivita ČT dostala další ránu…aneb pár slov k francouzským volbám

14:02 Konečná (KSČM): Objektivita ČT dostala další ránu…aneb pár slov k francouzským volbám

Už jsme si vyslechli pláč z Kavčích Hor směrem k výsledkům voleb ve Francii, kde podle redaktorů a O…