Kolář (TOP 09): Maďarská představa míru je stejná jako ta ruská

05.07.2024 14:17 | Monitoring

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Maďarsku.

Kolář (TOP 09): Maďarská představa míru je stejná jako ta ruská
Foto: Screen Prima CNN
Popisek: Ondřej Kolář na Prima CNN

Orbán zajel do Kyjeva a tváří se, že mu jde o mír. Co si pod tím Maďarsko představuje, nám ale ukázalo hned při první příležitosti. Titulek „Orbán v Kyjevě přemlouval Zelenského k míru, šéf maďarské diplomacie měl zatím na drátě Lavrova“ je totiž všeříkající.

Zatímco jeden tlačí na prezidenta válčící země ať se podrobí, druhý si vykládá po telefonu s agresorem a předstírá, že to je pro dobro věci.

Není. Ve skutečnosti Maďaři jen naprosto otevřeně koordinují s rusákama to, co Ukrajině nadiktovat. Ve zdánlivě neškodné větě, že se ministři shodli, že „Kyjev bezpodmínečně zajistil práva všech národnostních menšin žijících v zemi,“ se ukrývá naprosto jasné sdělení.

Tedy že maďarská představa míru je stejná jako ta ruská. Ukrajinu zostudit, co nejvíc oslabit, donutit ji ke kapitulaci a dostat ji do stavu, ve kterém do ní budou moci kopat a diktovat jí své podmínky. Orbán drnká na trianonskou strunu a krom toho a potěchy Putina mu o nic jiného nejde.

Z toho, co Orbán rozjíždí, nebude mít žádný užitek ani Ukrajina, ani Evropská unie, dokonce si myslím, že ani Maďarsko. Jediný, komu se to líbí, je Putin. A to nám o maďarském premiérovi a jeho diplomacii říká asi tak všechno, co potřebujeme vědět.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jan Lipavský byl položen dotaz

Peníze a kariéra jsou pro vás evidentně na prvním místě

Jestli máte takový problém s tím být Pirát, proč jste stranu neopustil dřív, než se jí přestalo dařit? Možná teď zůstanete dál ministr, možná si pak vysloužíte nějaký dobrý flek, ale to je vám jedno, jak jste se zachoval jako člověk? Bartoš vás kdysi bránil a zastával se vás a co jste udělal vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Hlupák zůstane hlupákem ať je v politice, nebo u lopaty. , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseanaboca , 05.07.2024 14:56:06
Jak jednoduché jsou vždy výroky pana Koláře. Že by Orbán domlouval mír, je zakázáno, protože USA požaduje válku a pan Kolář jen plní roli hlasné touby USA jako papínek.

|  7 |  0

Další články z rubriky

Farský (STAN): Jestli chceme něco prosadit, nesmíme se bát, pane Turku

10:11 Farský (STAN): Jestli chceme něco prosadit, nesmíme se bát, pane Turku

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke slovům europoslance Filipa Turka.