Komínek (KSČM): Předvolební výkřiky, které po volbách utichnou

25.08.2024 6:15 | Monitoring

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vedení Ústeckého kraje.

Komínek (KSČM): Předvolební výkřiky, které po volbách utichnou
Foto: archiv J. Komínek
Popisek: Zastupitel Ústeckého kraje za KSČM Jaroslav Komínek

Tak se nám po čtyřech letech ve funkci prvního náměstka hejtmana pan Kulhánek (ODS) rozpovídal o tom, jaké vidí problémy v Ústeckém kraji. Docela pozdě.

Předvolební výkřiky, které po volbách utichnou, si dobře pamatuji, zejména ty vaše před čtyřmi lety, pane Kulhánku. Tak dobře jste věděli, co jsme udělali špatně, že na chodbách krajského úřadu jste křičeli, jak nás pošlete do tepláků… v teplácích ovšem končí lidé až kvůli vašemu vládnutí.

Jestli soudíte to, že Krajská zdravotní je lákadlem pro šmejdy všeho druhu podle sebe, tak to asi tak bude. Dobře si pamatujeme, jak jste se na Krajskou zdravotní vrhli jako supi hned po prvním zastupitelstvu. Vyhodili jste svého vlastního krajského stranického předsedu (ano, my měli jako generálního ředitele KZ krajského předsedu ODS) z funkce generálního ředitele, odvolali představenstvo a… jen tak tak jste přežili vlastní nenasytnost, když praskla kauza, kde jste za vyvěšování směrovek k očkovacím centrům „královsky platili“ poradkyni hejtmana. Pak se čistě náhodou podařilo nemocnici v Kadani získat očkovací centrum pro okres Chomutov, a to i přesto, že Krajská zdravotní měla v nemocnici v Chomutově vlastní očkovací centrum. Ale to nebyl konec.

Svým „kvalitním“ řízením jste zvládli o stovky milionů předražit již vysoutěžené zakázky na stavbu nových pavilonů a následně vám ministerstva odebrala dotace, protože se na těch zakázkách kradlo.

A potom, co váš generální ředitel Krajské zdravotní skončil za tyhle rozkrádačky v base, máte tu drzost kázat, že KZ musí řídit geniální stratég, který nebude krást.

Nedávno se zatýkalo opět, a dokonce se ukazuje, ze váš hejtman měl „jakési pochyby“ už před rokem, kdy jel do Prahy fňukat na rameno svému stranickém předsedovi Babišovi.

Děsím se povolebních auditů v krajských společnostech. Po minulém řádění ODS totiž na nás padali stamilionoví kostlivci ze skříní ještě několik volebních období.

Pohádky, jako je ta, kterou jste si (možná) napsal a zaplatil v Nástupu, můžete vyprávět vnoučatům na dobrou noc. Voliče ale znovu nenachytáte.

Odkaz na původní článek pana Kulhánka ZDE.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Pane senátore ještě k dotazu "Bydlení"

V začátku odpovědi jste uvedl: " Asi jediný způsob, jak pomoci stavět cenově dostupné bydlení, je významně je dotovat ze státních prostředků." Nemyslíte, že města, obce, bezhlavě a bez nějakých výhledů do budoucnosti rozprodaly z politických důvodů (aby se tehdejší konšelé zalíbili) mnohdy pod cenou...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Jurečka: Dávky pro zdravotně postižené se sjednotí pod ČSSZ

8:19 Ministr Jurečka: Dávky pro zdravotně postižené se sjednotí pod ČSSZ

Vláda schválila návrh zákona MPSV, který má za cíl sjednotit všechny sociální dávky, vázané na dlouh…