Lachnit (ANO): Dvacátý druhý ročník „Super dne Helppes“ v Motole se vydařil

24.09.2024 9:15 | Monitoring

Jak dostat na Motolský „cvičák“ množství fanoušků všech věkových kategorií? Na to mají v Helppes - Centru výcviku asistenčních psů pro postižené jednoduchý recept. Na jednu stage postavte Evu Burešovou a Petera Pechu. A jaké peklo se rozpoutá pod pódiem? Kdo nezažil, o moc přišel!

Lachnit (ANO): Dvacátý druhý ročník „Super dne Helppes“ v Motole se vydařil
Foto: Vít Hassan
Popisek: Petr Lachnit

V sobotu se v areálu výcvikového centra neziskové organizace Helppes na Plzeňské ulici v Praze 5 slavilo. A že bylo co oslavovat. Nejenže se uskutečnila, v Motole již tradiční, promoce čtyřnohých absolventů Vysokého Učení Helppsího, kateder Asistenčních psů psů ročníku 2023/2024, ale společnost Helppes při té příležitosti oslavila své třiadvacáté narozeniny. V 10 hodin byl zahájen již dvacátý druhý ročník Super dne Helppes.

Jak uvedl Petr Lachnit ve svém vystoupení, „organizace Helppes je první nezisková organizace svého druhu v České republice, která pomáhá osobám se zdravotním postižením na cestě k integraci, soběstačnosti a samostatnosti pomocí speciálně vycvičených psů a která získala akreditaci mezinárodních odborných organizací Assistance Dogs Europe a Assistance Dogs International“.

Anketa

Kdo je budoucností ODS?

hlasovalo: 4073 lidí

Promující asistenty a jejich novopečené majitele, lidi s handicapem, přišla podpořit spousta VIP osobností jak z hudební, tak i herecké scény. Podpořit psí pomocníky přišli: Eva Burešová, Anička Fialová, Lenka Filipová, Kristýna Frejová, Heidi Janků, Andrea Kalousová, Magda Malá, Bára Nesvadbová, Berenika Suchánková, Leona Šenková, Katka Žbirková, Honza Burian, Martin France, Jakub Kohák, David Kraus, Peter Pecha, Nikolas Put, Martin Schreiner a skupina Airscrew.

Rolí moderátorů se tradičně na výbornou zhostili Jan Čenský, Mirek Konvalina a Patricie Pagáčová.

V rámci bohatého programu bylo možné zhlédnout také různé netradiční ukázky výcviku asistenčních psů. Jako pokaždé, celý den probíhal ve skvělé atmosféře díky organizátorům akce, výjimečným pejskům a všem návštěvníkům, kteří se rozhodli podpořit jedinečnou akci a naše malé i dospělé spoluobčany s handicapem. Mimořádný dík patři ředitelce organizace Helppes paní Zuzaně Daušové.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV



Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Štěpánek (Trikolora): Fialova vláda ohrožuje svými totalitními praktikami budoucnost naší země

10:21 Štěpánek (Trikolora): Fialova vláda ohrožuje svými totalitními praktikami budoucnost naší země

Reakce na svém veřejném facebookovém profilu na vytvoření Mapy české dezinformační scény