Lang (ANO): Co to tady, prosím vás, melete za nesmysly?

24.10.2024 17:17 | Monitoring

Projev na 115. schůzi Poslanecké sněmovny 24. října 2024 – reakce na interpelaci poslance Michálka

Lang (ANO): Co to tady, prosím vás, melete za nesmysly?
Foto: ANO
Popisek: Hubert Lang

Děkuji, pane místopředsedo.

Já jsem řešil nějaké IT věci, takže jsem neslyšel úplně všechno, co tady na mě nakydal pan Michálek. Ano, lepší opozice. Vy jste ta lepší opozice, ta demokratičtější opozice, my jsme ta nedemokratická opozice. Vůbec tomu nerozumím, takový terminus technicus snad není.

Co pořád, pane Michálku, máte s tím Maďarskem? Je to demokratická země, pan Orbán vyhrává volby tak, jak vy byste si možná přáli jenom ve vašich nějakých ovulačních snech, jo? Prostě on tam má pomalu ústavní... Má tam ústavní většiny v Maďarsku. (Poznámky z pléna.) Je to demokratická země, je to součást Evropské unie, chrání vnější hranici i třeba tím migračním plotem proti migraci, a vy se pořád do nich budete navážet.

Antibabiš vám skončil, vy trpíte obsesí. Vy trpíte obsesí Agrofert, vy trpíte letitou obsesí na pana Babiše, předsedu našeho hnutí, vy trpíte teď obsesí na Maďarsko. Vy trpíte obsesí na Slovensko, jo. Vy přece jste lepší, jiná opozice, prakticky pořád povídáte, jako kdybyste byl v té koalici, vy v tom máte prostě bordel. Vy vůbec nevíte, kam patříte, vy jste někde prostě jako (nesrozumitelné) radikál lítáte někde veprostřed, jo.

Tady se začíná hrát karta pro občany - jestliže příští rok vyhraje ta špatná nedemokratická opozice, hnutí ANO, půjdeme slovenskou cestou, půjdeme maďarskou cestou. Co to tady, prosím vás, melete za nesmysly? Tam byly, proběhly demokratické volby, byly tam zvoleny demokratické parlamenty, nikdo to nerozporoval, a vy tady strašíte takovými nesmysly. Mně to nevadí, já vám tady klidně...

Já vás tady utluču čepicí, přijďte sem, zase řekněte něco, já vám to napálím zase zpátky. Vy jste tři roky bezostyšně pro všechno zvedali ruku, mlčeli jste, a teď vystoupíte s nějakým papírkem a říkáte - mě zajímá, co pan premiér říkal, takové nebo makové. Před měsícem by vás to vůbec nezajímalo, protože jak říkala kolegyně Berinka Peštová, prostřednictvím pana předsedajícího, prostě vy jste sem vůbec nechodili, my jsme tady byli úplně sami se zapisovatelkami a mluvili jsme k prázdnému sálu.

Tak si to už nechte, prosím vás.

Tento článek je uzamčen

Po kliknutí na tlačítko "odemknout" Vám zobrazíme odpovídající možnosti pro odemčení a případnému sdílení článku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jiří Vosecký byl položen dotaz

Máte na navýšení platů nějaký názor? Jaký?

Dobrý den, v prvé řadě děkuji, že jste si na mě našel čas, jen jste se z odpovědi vykroutil. Mě zajímal váš názor. Ten přeci nějaký máte nebo ne? A k tomu, co jste mi napsal. Proč senát nemá na schvalování rozpočtu žádný vliv, i když jste o dost důležitou věc? Pořád slyšíme, že je senát pojistkou de...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 1 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Kobza (SPD): To, co se snažíme nacpat do naší legislativy, je prostě chiméra

21:03 Kobza (SPD): To, co se snažíme nacpat do naší legislativy, je prostě chiméra

Projev na 115. schůzi Poslanecké sněmovny 24. října 2024 k energetickému zákonu