Macinka (Motoristé sobě): Na Praze 12 do toho jdeme v koalici s ANO

26.07.2024 7:02 | Monitoring

Předsednictvo politické strany Motoristé sobě rozhodlo, že v nadcházejících podzimních volbách nominuje kandidátem na senátora pro volební obvod č. 17 – Praha 12 předsedu své pražské organizace, MUDr. Borise Šťastného. Pro zdůraznění ostrého nesouhlasu s výkonem pětikoaliční vlády Petra Fialy došlo po dohodě s vedením hnutí ANO k vytvoření společné předvolební koalice, symbolicky na území zmiňovaného obvodu, v němž svůj mandát obhajuje právě senátor vládního trojspolku SPOLU nominovaný TOP 09, Pavel Fischer.

Macinka (Motoristé sobě): Na Praze 12 do toho jdeme v koalici s ANO
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ukončení předvolební tour koalice Přísahy a Motoristů sobě

„Pětikoalice v naší zemi ovládla veškeré mocenské pozice. Obsadili Strakovu akademii, mají většinu v dolní i horní komoře Parlamentu, prezident republiky poslušně opakuje věty, které mu předepisují vládní představitelé a jejich poradci. Je načase zachránit českou demokracii a alespoň některé pozice vyvážit. Je načase vzít si zpátky český Senát,“ říká ke své kandidatuře lékař Boris Šťastný a dodává, že chce ve volbách do horní komory českého Parlamentu „reprezentovat všechny občany, kteří nesouhlasí s vládou, cítí se být zklamáni, podvedeni a její politikou zrazeni.“

Předseda Petr Macinka říká k účasti Motoristů sobě v senátních volbách, že „hlavní vládní strana ODS opustila své někdejší pravicové pozice a namísto boje za svobodu a kapitalismus deklaruje širokou ideovou shodu s radikálně levicovými piráty. Své dlouhodobě dominantní místo v Praze přenechala nekriticky prounijní TOP 09, která chce naši zemi zbavit práva veta, zrušit českou korunu, podvázat ekonomiku sebedestrukční zelenou politikou a šikanovat normální lidi přehnanou politickou korektností a jedinou povolenou pravdou.“

Motoristé sobě dlouhodobě kritizují představitele pravice na české politické scéně, že si nedokázali najít cestu ke spolupráci s hnutím ANO, a místo toho raději koketují s krajní a pokrokářskou levicí. „Chceme veřejnosti ukázat, že dohoda s hnutím ANO je na pravé straně politického spektra možná a pro budoucnost České republiky prospěšná a žádoucí. Kdyby šlo ODS skutečně o věc a o prospěch občanů České republiky, nikdy by nedopustila, aby bývalý premiér Andrej Babiš musel vynuceně vládnout za podpory KSČM. Přenechání rozhodovacích pozic levici považujeme za zradu programového a ideového projektu ODS, bez ohledu na to, zda se bavíme o vládě předchozí, anebo o vládě s pirátskými radikály a komerčními progresivisty z hnutí STAN,“ kritizuje dlouhodobý posun doleva ze strany ODS předseda Motoristů sobě Petr Macinka.

Boris Šťastný jde do senátních voleb jako představitel „Koalice proti vládě“ s ústředním heslem kampaně „Vezmeme si Senát zpátky!“. Volební program naleznete ZDE.

Motoristé sobě v senátních volbách rovněž výrazně podpoří i kandidáta do senátu v obvodu č. 56 – Břeclav, jímž je předseda občanského hnutí Přísaha, Robert Šlachta. Společně s hnutím Přísaha slavili Motoristé sobě úspěch v nedávných volbách do Evropského parlamentu, v nichž získali  10,26 % hlasů a dva mandáty. Oba zvolení europoslanci za koalici Přísaha a Motoristé (Filip Turek a Nikola Bartůšek) vstoupili v Evropském parlamentu do frakce Patriots for Europe, kterou založil právě předseda hnutí ANO 2011 Andrej Babiš, společně s maďarským premiérem Viktorem Orbánem a šéfem rakouských Svobodných Herbertem Kickelem.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Antonín Seďa byl položen dotaz

Sobotka lhal v TV Nova, vyhodíte ho z ČSSD?

Dnes 26.5.2017 cca ve 20:10 hod. sdělil Sobotka národu, že na rozdíl od Prezidenta jednal podle pravidel. Zamlčel ale skutečnost, že porušil Koaliční smlouvu. Před půl rokem neodvolání Hermana odůvodnil právě touto smlouvou. Lhal tedy tehdy nebo dnes. Vyvodí z toho Vaše strana už konečně nějaký důsl...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Válek: Nenávist vůči ukrajinským uprchlíkům tolerovat nebudu!

20:11 Ministr Válek: Nenávist vůči ukrajinským uprchlíkům tolerovat nebudu!

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k uprchlíkům z Ukrajiny.