Macinka (Motoristé sobě): Na Praze 12 do toho jdeme v koalici s ANO

26.07.2024 7:02 | Monitoring

Předsednictvo politické strany Motoristé sobě rozhodlo, že v nadcházejících podzimních volbách nominuje kandidátem na senátora pro volební obvod č. 17 – Praha 12 předsedu své pražské organizace, MUDr. Borise Šťastného. Pro zdůraznění ostrého nesouhlasu s výkonem pětikoaliční vlády Petra Fialy došlo po dohodě s vedením hnutí ANO k vytvoření společné předvolební koalice, symbolicky na území zmiňovaného obvodu, v němž svůj mandát obhajuje právě senátor vládního trojspolku SPOLU nominovaný TOP 09, Pavel Fischer.

Macinka (Motoristé sobě): Na Praze 12 do toho jdeme v koalici s ANO
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ukončení předvolební tour koalice Přísahy a Motoristů sobě

„Pětikoalice v naší zemi ovládla veškeré mocenské pozice. Obsadili Strakovu akademii, mají většinu v dolní i horní komoře Parlamentu, prezident republiky poslušně opakuje věty, které mu předepisují vládní představitelé a jejich poradci. Je načase zachránit českou demokracii a alespoň některé pozice vyvážit. Je načase vzít si zpátky český Senát,“ říká ke své kandidatuře lékař Boris Šťastný a dodává, že chce ve volbách do horní komory českého Parlamentu „reprezentovat všechny občany, kteří nesouhlasí s vládou, cítí se být zklamáni, podvedeni a její politikou zrazeni.“

Předseda Petr Macinka říká k účasti Motoristů sobě v senátních volbách, že „hlavní vládní strana ODS opustila své někdejší pravicové pozice a namísto boje za svobodu a kapitalismus deklaruje širokou ideovou shodu s radikálně levicovými piráty. Své dlouhodobě dominantní místo v Praze přenechala nekriticky prounijní TOP 09, která chce naši zemi zbavit práva veta, zrušit českou korunu, podvázat ekonomiku sebedestrukční zelenou politikou a šikanovat normální lidi přehnanou politickou korektností a jedinou povolenou pravdou.“

Motoristé sobě dlouhodobě kritizují představitele pravice na české politické scéně, že si nedokázali najít cestu ke spolupráci s hnutím ANO, a místo toho raději koketují s krajní a pokrokářskou levicí. „Chceme veřejnosti ukázat, že dohoda s hnutím ANO je na pravé straně politického spektra možná a pro budoucnost České republiky prospěšná a žádoucí. Kdyby šlo ODS skutečně o věc a o prospěch občanů České republiky, nikdy by nedopustila, aby bývalý premiér Andrej Babiš musel vynuceně vládnout za podpory KSČM. Přenechání rozhodovacích pozic levici považujeme za zradu programového a ideového projektu ODS, bez ohledu na to, zda se bavíme o vládě předchozí, anebo o vládě s pirátskými radikály a komerčními progresivisty z hnutí STAN,“ kritizuje dlouhodobý posun doleva ze strany ODS předseda Motoristů sobě Petr Macinka.

Boris Šťastný jde do senátních voleb jako představitel „Koalice proti vládě“ s ústředním heslem kampaně „Vezmeme si Senát zpátky!“. Volební program naleznete ZDE.

Motoristé sobě v senátních volbách rovněž výrazně podpoří i kandidáta do senátu v obvodu č. 56 – Břeclav, jímž je předseda občanského hnutí Přísaha, Robert Šlachta. Společně s hnutím Přísaha slavili Motoristé sobě úspěch v nedávných volbách do Evropského parlamentu, v nichž získali  10,26 % hlasů a dva mandáty. Oba zvolení europoslanci za koalici Přísaha a Motoristé (Filip Turek a Nikola Bartůšek) vstoupili v Evropském parlamentu do frakce Patriots for Europe, kterou založil právě předseda hnutí ANO 2011 Andrej Babiš, společně s maďarským premiérem Viktorem Orbánem a šéfem rakouských Svobodných Herbertem Kickelem.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jaroslav Foldyna byl položen dotaz

Co přesně myslíte tím, že chcete stejný metr pro všechny?

V čem je podle vás nyní jiný a pro koho? A naopak, nemyslíte, že by třeba migrantům mělo být měřeno přísněji? My jim poskytujeme azyl, a když si toho neváží a páchají třeba trestnou činnost nebo přestupky, mělo by jim být podle mě měřeno přísněji.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Výborný: Zemědělci, pokud potřebujete urgentní pomoc, kontaktujte SZIF

19:14 Ministr Výborný: Zemědělci, pokud potřebujete urgentní pomoc, kontaktujte SZIF

Ministr zemědělství Marek Výborný (KDU-ČSL) vyzývá zemědělce, které zasáhly povodně, aby se o pomoc …