Ministr Bartoš: Moji předchůdci často stříleli bez dat naslepo. Já ne

06.09.2024 4:28 | Monitoring

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k bydlení.

Ministr Bartoš: Moji předchůdci často stříleli bez dat naslepo. Já ne
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Pirátů a ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš odvolil ve volbách do Evropského parlamentu

Máte data? A mohli bychom je vidět? Jasně! S týmem z Ministerstva pro místní rozvoj jsme spustili nový analytický dashboard o bydlení, kde najdete aktuální informace třeba o bytové výstavbě nebo dostupnosti vlastnického a nájemního bydlení. Některé údaje má stát k dispozici vůbec poprvé. Otevřenost dat a jejich sdílení je v DNA Pirátské strany a postupně se stává standardem napříč veřejnou správou.

Moji předchůdci na MMR často stříleli bez dat naslepo, o jejich investiční programy do bydlení pak nebyl mezi obcemi zájem. Teď podklady máme a nabízíme díky nim skutečná řešení. V rámci naší široké reformy Bydlení pro život jsme připravili zákon o podpoře bydlení, který cílí na prevenci bytové nouze a její efektivní řešení. Taky jsme rozjeli investice do obecních bytových fondů a připravujeme další programy, které podpoří výstavbu nebo nákupy tisíců dostupných nájemních bytů pro mladé rodiny, střední třídu, seniory, ale i profese, které lidé v místě potřebují. A nejlepší na tom je, že jde o dlouhodobou investici. Peníze půjdou do dostupných bytů hlavně v podobě výhodných úvěrů a do státního rozpočtu se zase vrátí. Je to cesta od dotační ekonomiky k chytrému a udržitelnému veřejnému investování.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Antisemitismus a radikálové

Zdravím vás, můžete mi ukázat za poslední roky nějaké volby, v nichž neposílili populisté, radikálové a často i politici s antisemitistickými názory? Přemýšlel jste, proč tomu tak je, a jak tomu čelit? Máte dojem, že to třeba u nás tato vláda dělá? Já z ní mám někdy (spíš často) opačný dojem a přijd...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vanka (ANO): Nebudu v Senátu jen schvalovací automat zákonů pro vládu

6:23 Vanka (ANO): Nebudu v Senátu jen schvalovací automat zákonů pro vládu

Pokud mi dáte tu možnost, věřte, že za vás budu v Senátu kopat, co to půjde. A přitom budu používat …