Ministr Blažek: Vězeňská služba je pro Ministerstvo spravedlnosti prioritou

17.09.2024 17:02 | Monitoring

Na Generálním ředitelství Vězeňské služby se uskutečnila pracovní porada s vedením ministerstva.

Ministr Blažek: Vězeňská služba je pro Ministerstvo spravedlnosti prioritou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Blažek

„Jsme tu dnes hlavně proto, abychom poděkovali příslušníkům a zaměstnancům Vězeňské služby za jejich nasazení a pomoc během povodní, které postihly naši republiku. Nejsou a logicky nemohou být tolik vidět jako příslušníci jiných ozbrojených sborů, ale vím, že odvádějí skvělou práci. Také bych rád ujistil vedení VS ČR, a prosím, abyste tuto informaci předali dovnitř služby, že vězeňská služba a její fungování je pro Ministerstvo spravedlnosti prioritou,“ uvedl na Generálním ředitelství VS ČR ministr spravedlnosti Pavel Blažek.

Od začátku povodní je nad rámec plnění běžných povinností v rámci služby v pohotovosti a k dispozici pro pomoc místním samosprávám a složkám IZS několik set příslušníků napříč všemi věznicemi. Od čtvrtka také pomáhají odsouzení s přípravou protipovodňových opatření, do dnešního dne se jich zapojilo více než pět stovek. Připraveni jsou také zapojit se při pomoci s následným odklízením škod ve vodou zasažených oblastech. Více informací v tiskové zprávě Vězeňské služby ČR.

Vězněným osobám, které mají příbuzné v zatopených oblastech, zajistila VS ČR možnost častějšího kontaktu s blízkými a rodinami a případnou pomoc psychologů, kteří jsou k dispozici i zaměstnancům a příslušníkům vězeňské služby. Současně pro všechny zasahující z řad příslušníků, zaměstnanců i odsouzených VS ČR zajistila očkování proti žloutence typu A a tetanu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Raduan Nwelati byl položen dotaz

Garance státu

Neměl by kromě cen energií, stát garantovat lidem hlavně dostupné bydlení a taky ceny potravin? Máte dojem, že to tato vláda dělá?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Diskuse obsahuje 2 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Vích (SPD): Emisní povolenky na vytápění budov – lumpárna EU zdražující bydlení

11:05 Vích (SPD): Emisní povolenky na vytápění budov – lumpárna EU zdražující bydlení

Část EU, kde často nesněží, nutí druhou část EU, aby platila do rozpočtu víc. Je to fér?