Bez práce nejsou koláče. A bez zemědělců nejsou kvalitní české potraviny. Přiznám se, že na největším agrosalonu Země živitelka jsem byl letos poprvé, ale jsem hrozně rád za všechna setkání a diskuze, které jsem zde zažil. Zemědělství a životní prostředí k sobě měly vždycky blízko a ve spolupráci s Marek Výborný se ještě sbližují.
Pole, lesy, louky, vinice či rybníky a jejich plody by tady nebyly bez tvrdé každodenní práce sedláků, zemědělců a dalších hospodářů. Ti pro nás pěstují zdravé potraviny, starají se o přírodu a zemědělskou krajinu a chrání půdu. Jsem moc rád, že společně můžeme pracovat na udržitelném přístupu, který je vlastně takovým odkazem, který nám tady zanechali naši předkové.
Napište mi, kterou českou potravinu máte nejraději?
Tento článek je uzamčen
Po kliknutí na tlačítko "odemknout" Vám zobrazíme odpovídající možnosti pro odemčení a případnému sdílení článku.Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: PV