Ministr Pelikán: Vážím si přístupu odcházející ředitelky

09.11.2015 16:30 | Zprávy

PaeDr. Jitka Čádová se k 9. 11. 2015 vzdala funkce ředitelky Probační a mediační služby (PMS).

Ministr Pelikán: Vážím si přístupu odcházející ředitelky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr spravedlnosti Robert Pelikán

Důvodem k odchodu je jiná pracovní nabídka, zdůvodnila svůj krok Jitka Čádová ve své dnešní rezignaci. V čele instituce stála od června 2014.

Jitka Čádová je doktorkou pedagogiky a psychologie, PMS začínala jako řadová úřednice. Později se stala vedoucí chomutovského probačního střediska. Od roku 2010 zastávala funkci zástupkyně ekonomického ředitele služby, od června loňského roku Probační a mediační službu vedla.

„Paní ředitelka Čádová byla součástí Probační a mediační služby téměř od jejího vzniku. Velmi si vážím jejího aktivního přístupu, kterým po celou dobu přispívala k rozvoji této instituce,“ řekl ministr spravedlnosti Robert Pelikán.

Výběrové řízení na nového ředitele Probační a mediační služby vypíše Ministerstvo spravedlnosti v nejbližších dnech. Do doby jmenování nového ředitele či ředitelky je řízením pověřená PhDr. Andrea Matoušková.

Andrea Matoušková je dlouholetou zaměstnankyní Probační a mediační služby, v současnosti vede oddělení koncepcí, analýz a metodik. V oblasti probace a mediace se pohybuje od roku 1995.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Krutílek (ODS): Síkelovo portfolio mezinárodní spolupráce má velký potenciál

4:28 Krutílek (ODS): Síkelovo portfolio mezinárodní spolupráce má velký potenciál

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke grilování Jozefa Síkely v Evropském parlamentu.