Ministr Šalomoun: Nebyl na to dostatek času

18.09.2024 16:04 | Monitoring

Projev na 112. schůzi Poslanecké sněmovny 18. září 2024 k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 383/2012 Sb., o podmínkách obchodování s povolenkami na emise skleníkových plynů.

Ministr Šalomoun: Nebyl na to dostatek času
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Šalomoun, ministr pro legislativu a předseda Legislativní rady vlády

Vážený pane předsedající, dámy a pánové, paní poslankyně Peštová tady přečetla moje sdělení pro vládu. Tak to prostě bylo. Bylo na to poměrně málo času a tohleto byla reflexe, která tam je. To sdělení není tak, jak to interpretuje paní poslankyně, že rozhodně tady bude nějaký infringement a podobně. Ale v té době, kdy se to posuzovalo, na to dostatek času nebylo a bylo fair vládu na to upozornit, aby tohle zvážila při svém zasedání. Vláda to zvážila a v tomhle znění tak, jak to vyslala do Poslanecké sněmovny, o tom máte debatovat.

Samozřejmě že za transpozici neodpovídá Legislativní rada vlády, ale odpovídá za to předkladatel, což je Ministerstvo životního prostředí. Legislativní rada vlády je vlastně poradní orgán vlády a ta jí nějakým způsobem radí. Pracovní komise jsou potom už pracovní komise Legislativní rady vlády. Některé pracovní komise to viděly, takže určitá oponentura i tímto tiskem samozřejmě proběhla. Takže v této míře posouzení tam oponentura proběhla. Mohla proběhnout širší, ale nebyl na to dostatek času.

JUDr. MgA. Michal Šalomoun, Ph.D.

  • BPP
  • Předseda Legislativní rady vlády
  • ministr pro legislativu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Liška byl položen dotaz

Co myslíte tím tlakem pražských úřadů?

Píšete zde taky, že jste otevřený kritice, tak schválně, jsem zvědavý, co mi odpovíte. Netvrdím, že tato vláda, za kterou kopete dělá úplně vše špatně, ale kdyby si vedla dobře, jak vysvětlíte, že se většině lidí napříč regiony vede hůř a hůř, že se pro většinu z nás životní podmínky stále zhoršují?...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 5 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Herman (ANO): Foltýnovy svině dostaly středočeskou podobu. S prasetem v bahně, znělo ze STAN

14:01 Herman (ANO): Foltýnovy svině dostaly středočeskou podobu. S prasetem v bahně, znělo ze STAN

Zajímavý průběh mělo poslední středočeské zastupitelstvo před nadcházejícími volbami. Dalo se očekáv…