Ministr Šalomoun: Nebyl na to dostatek času

18.09.2024 16:04 | Monitoring

Projev na 112. schůzi Poslanecké sněmovny 18. září 2024 k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 383/2012 Sb., o podmínkách obchodování s povolenkami na emise skleníkových plynů.

Ministr Šalomoun: Nebyl na to dostatek času
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Šalomoun, ministr pro legislativu a předseda Legislativní rady vlády

Vážený pane předsedající, dámy a pánové, paní poslankyně Peštová tady přečetla moje sdělení pro vládu. Tak to prostě bylo. Bylo na to poměrně málo času a tohleto byla reflexe, která tam je. To sdělení není tak, jak to interpretuje paní poslankyně, že rozhodně tady bude nějaký infringement a podobně. Ale v té době, kdy se to posuzovalo, na to dostatek času nebylo a bylo fair vládu na to upozornit, aby tohle zvážila při svém zasedání. Vláda to zvážila a v tomhle znění tak, jak to vyslala do Poslanecké sněmovny, o tom máte debatovat.

Samozřejmě že za transpozici neodpovídá Legislativní rada vlády, ale odpovídá za to předkladatel, což je Ministerstvo životního prostředí. Legislativní rada vlády je vlastně poradní orgán vlády a ta jí nějakým způsobem radí. Pracovní komise jsou potom už pracovní komise Legislativní rady vlády. Některé pracovní komise to viděly, takže určitá oponentura i tímto tiskem samozřejmě proběhla. Takže v této míře posouzení tam oponentura proběhla. Mohla proběhnout širší, ale nebyl na to dostatek času.

JUDr. MgA. Michal Šalomoun, Ph.D.

  • BPP
  • Předseda Legislativní rady vlády
  • ministr pro legislativu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Marie Jílková byl položen dotaz

Zkrácené úvazky

Paní Jilková, chlubíte se podporou zkrácených úvazků. Ale nemáte dojem, že je jich u nás pořád žalostně málo? Co s tím hodláte dělat? Protože už jste u vlády dost dlouho a situace je pořád stejná. Navíc vzhledem k nízkým mzdám, s kterými také nic neděláte, se ty zkrácené úvazky až na výjimky nevypla...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Diskuse obsahuje 5 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Farský (STAN): Stojíme za Ukrajinou. Nadále, neúnavně a brzy snad i bezpodmínečně

21:02 Farský (STAN): Stojíme za Ukrajinou. Nadále, neúnavně a brzy snad i bezpodmínečně

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k válce na Ukrajině.