To, co je pro jednoho bezpečné, může být pro druhého v extrémním případě až život ohrožující. Řeč je o strávnících, kteří školu sice navštěvují se svými vrstevníky, ve společném stravování jim ale brání onemocnění, které vyžaduje dietní úpravu jejich stravy. Problém nastává zejména ve chvíli, dochází-li dítě do družiny, má odpolední vyučování nebo po ranním vyučování míří rovnou na zájmové kroužky bez možnosti dojít se mezitím domů najíst.
Proto naše Mezirezortní pracovní skupina pro institucionální stravování, kterou mám jako vicepremiér na starosti, vydala Metodiku poskytování dietní stravy v rámci školního stravování. Ta nabízí návod, jakým způsobem dietní stravu zajistit a poskytnout v případě, že je po ní poptávka. Celý dokument najdete na webu Státní zdravotní ústav (ZDE), jehož ředitelka mezirezortní skupinu vede.
Tento článek je uzamčen
Po kliknutí na tlačítko "odemknout" Vám zobrazíme odpovídající možnosti pro odemčení a případnému sdílení článku.Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: PV