Nacher (ANO): Primárně mají být volby tajné a svobodné, nikoliv pohodlné

12.06.2024 20:01 | Zprávy

Projev na 107. schůzi Poslanecké sněmovny 12. června k návrhu poslanců Víta Rakušana, Petra Fialy, Mariana Jurečky, Markéty Pekarové Adamové, Ivana Bartoše a dalších na vydání zákona, kterým se mění zákon o správě voleb.

Nacher (ANO): Primárně mají být volby tajné a svobodné, nikoliv pohodlné
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Patrik Nacher

Děkuji, pane místopředsedo. Já navážu na Zuzanu Ožanovou. Primárně mají být volby tajné a svobodné, nikoliv pohodlné, abych to tak jako řekl. Ty volby nejsou každý den, každý týden. Tady to někdo připodobňuje, když jsem v televizní debatě k moderním technologiím, k internetovému bankovnictví, objednávání pizzy. Tak toto možná děláte denně, tak tam ta pohodlnost je na místě. Ty volby jsou v průměru řekněme jednou za dva roky, ty do Poslanecké sněmovny, kvůli kterým to účelově děláte, jsou jednou za čtyři roky. Takže primárně mají být volby tajné a svobodné. Nechť jsou co nejvíc pohodlné, aniž by se tyhle dva aspekty ztratily. Ale to tady v tomhletom případě není. To je reakce na kolegu Bělora.

No, a pokud jde o účast, či neúčast ministrů, vidím tady dva ministry, kterých se to ani moc jakoby netýká gesčně, tak jenom připomenu, že ten program jste si zařadili vy, že to bude dneska, ve středu a v pátek, že máme speciální schůzi jenom na korespondenční volbu, to je vaše volba, váš čas, nechť tady ti ministři jsou. Nebo si zvolte jiné dny, jinou středu, jiný pátek. Ale to nemůžete vyčítat opozici. Vy tady nemáte ministry v den, kdy si to svoláte. To už opravdu nevím.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Antonín Seďa byl položen dotaz

Sobotka lhal v TV Nova, vyhodíte ho z ČSSD?

Dnes 26.5.2017 cca ve 20:10 hod. sdělil Sobotka národu, že na rozdíl od Prezidenta jednal podle pravidel. Zamlčel ale skutečnost, že porušil Koaliční smlouvu. Před půl rokem neodvolání Hermana odůvodnil právě touto smlouvou. Lhal tedy tehdy nebo dnes. Vyvodí z toho Vaše strana už konečně nějaký důsl...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ODS: Premiér loni pro IVECO vyjednal zakázku v Pobřeží slonoviny

22:14 ODS: Premiér loni pro IVECO vyjednal zakázku v Pobřeží slonoviny

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k firmě IVECO spadající pod francouzskou společnost.