Niedermayer (TOP 09): Naše země potřebuje mnoho změn, aby se vrátila do „první ligy"

22.07.2024 20:07 | Monitoring

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k financování potřebných investic

Niedermayer (TOP 09): Naše země potřebuje mnoho změn, aby se vrátila do „první ligy"
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslanec Luděk Niedermayer

Nejen ekonomicky, ale abychom dosáhli toho, co většina lidí čeká – zlepšování kvality života. Řada změn stojí peníze. Kombinace špatného vládnutí a chybných rozhodnutí minulých let bohužel znamená, že na podstatné investice nemá státní kasa peníze.

Stovky miliard přitom budou stát potřebné rychlé železnice, ještě vyšší cenovku budou mít jaderné bloky. Budoucnost naší země stojí na vzdělání a vědě a výzkumu, kde se již dnes nedostává peněz. A to jsou jen některé položky (třeba vyšší výdaje na obranu jsou snad samozřejmost).

Jistě, lze leccos ušetřit, ale bez vyšších příjmů to bezesporu nevyjde. Brát je přitom třeba tam, kde to „bolí nejméně“ a ideálně to navíc „má smysl".

Pokud se zasekneme u jedné ze zcela bezesporných položek, tedy danění veškerého alkoholu, uděláme z velmi obtížné mise skutečnou mission impossible.

A navíc to ukáže, že všemožné lobby mají sílu blokovat i zcela zřejmě potřebné změny, což podnítí chuť řady dalších zájmových skupin také „svou bitvu za svůj zájem“ na plné otáčky rozjet.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Korupce

Takových, co slibovali, jak zatočí s korupcí tu už bylo. V čem spočívá ten váš plán, jak s ní skoncovat? A za dobu, co jste ve sněmovně, předložili jste nějaký návrh, který by korupci zabránil? Jaký? Protože jak píšete, dochází k ní pořád

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Pan ministr Stanjura? Už mi to připadá jako duševní porucha

22:28 Schillerová (ANO): Pan ministr Stanjura? Už mi to připadá jako duševní porucha

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu státního rozpočtu.