Nozar (SOCDEM): Po setkání s Milošem Zemanem

12.09.2024 12:46 | Monitoring

Komentář k setkání s prezidentem Milošem Zemanem.

Nozar (SOCDEM): Po setkání s Milošem Zemanem
Foto: Se svolením Lukáše Nozara
Popisek: Lukáš Nozar (SOCDEM) u prezidenta Miloše Zemana

Předstoupil jsem před prezidenta Zemana jako před obyčejné lidi na ulicích a u bran fabrik, protože plebejská politika, kterou chci jako Skladník do senátu dělat, v něm má velký vzor.

Shodli jsme se na tom, že reprezentant zájmů obyčejných lidi dole se má se vší urputnosti postavit proti výpovědi bez udáni důvodů hned na první dobrou a ne, že mu to bude trvat půl roku, jako předsedovi nejsilnější opoziční strany, tedy, že Fialovu nekompetentní vládu může účinně svrhnout jedině silná levice.

Prezident chtěl osobně prezentovat skladnický program a jeho přikyvování mne těšilo. Doporučil mi bod o účasti zástupců zaměstnanců v dozorčích radách podniků, předřadit jako první bod programu, protože v Německu tento systém funguje velmi dobře a je třeba jej zákonem zavést i u nás, Shodli jsme se, že dnešní senát a jím volený Ústavní soud funguje hlavně jako pojistka vlády asociální pravice, nikoliv jako pojistka demokracie.

Povzbuzoval mne, abych svoji schopnost oslovovat lidi dole využíval ve vyšších stranických funkcích, což jsem musel odmítnout, protože vím o lepších kandidátech, než sem já a sám chci dal zůstat dělníkem stranické práce dole.  Srdečně jsme se zasmáli a mávli rukou nad tím, jak se snaží stávající předseda SOCDEM okopávat Zemanovi i skladníkovi kotníky.  Já osobně jsem nad to povznesen, ale urážet moje vážené spolupracovníky tím, že prý "běhají v červených čepicích po ulicích a šaškují“ bylo značně přes čáru jakékoliv slušnosti.  Předseda Šmarda zjevně už vůbec není schopen kontrolovat to, co v médiích vypouští z úst.

Shodli jsme se na tom, že na SOCDEM sjezdech má rozhodovat hlavně presvědčivost a nikoliv dohody krajských klik. A sám zmínil, že on sám jako předseda strany dovedl jejich vliv omezovat.

Ale zakončeme vesele, prezidentovým humorem. Když jsem se pokorně zeptal, jestli mu mohu v jistých personálních otázkách oponovat, tak mi odvětil: "Můžete, ale bude vás to stát jednu cigaretu".  Týmu, který se o prezidenta stará, jsem se pak musel omlouvat, že z jedné ohlášené cigarety byly nakonec cigarety dvě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ivana Váňová, MBA byl položen dotaz

Pomoc

Nemám nic proti pomoci uprchlíkům, ale proč se od vaší vláda nedostává pomoci i občanům ČR, kteří čím dál více upadají do chudoby a mají problém přežít, i když pracují? Přijde mi, že z nás děláte jen nějaké zrůdy, co nechtějí pomoc uprchlíkům nebo jim ji závidí, ale co když je problém v tom, že spou...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Jurečka: Povedlo se! Vyjednali jsme silné ekonomické portfolio v Evropské komisi

22:28 Ministr Jurečka: Povedlo se! Vyjednali jsme silné ekonomické portfolio v Evropské komisi

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k k nominaci Jozefa Síkely na post eurokomisaře pro m…