ODS: Nový Evropský parlament jasně podpořil Ukrajinu

18.07.2024 19:05 | Monitoring

Evropský parlament se znovu jednoznačně přihlásil k podpoře Ukrajiny. Nově ustavený parlament jako první bod po volbě svých vnitřních orgánů symbolicky projednal právě návrh usnesení, v němž jednoznačně vyjádřil trvající vůli k další podpoře a pomoci Ukrajině.

ODS: Nový Evropský parlament jasně podpořil Ukrajinu
Foto: ODS
Popisek: ODS

Europoslanci ODS, jejichž poslanecký klub Evropští konzervativci a reformisté (ECR) patřil k navrhovatelům usnesení, návrh v hlasování jednoznačně podpořili.

„Evropský parlament jasně a bez odkladu ukázal, že v něm i po nových evropských volbách bude většina, která stojí na straně Ukrajiny,“ uvedla předsedkyně klubu europoslanců ODS Veronika Vrecionová.

„Je dobře, že se parlament přihlásil i k vojenskému rozměru pomoci, podpořil rozhodnutí summitu NATO pokračovat v široké vojenské pomoci Ukrajině a připomněl rovněž, že nedostatečné nebo opožděné dodávky zbraní a střeliva mohou zmařit dosavadní úsilí při obraně Ukrajiny,“ okomentoval obsah usnesení europoslanec Alexandr Vondra.

„I v době, kdy v Evropě sílí hlasy zpochybňující další podporu Ukrajiny, Evropský parlament výsledkem hlasování nezpochybnitelně demonstroval, že si jeho drtivá většina nadále přeje aktivně oponovat ruské agresi i dalším útokům vůči Západu. V usnesení navíc nechybí odsouzení Ruska za nedávný barbarský útok na dětskou nemocnici Ochmatdyt v Kyjevě,“ vyzdvihl europoslanec Ondřej Krutílek.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Ing. Zuzana Moravčíková byl položen dotaz

Máte zkušenosti na post hejtmanky?

Dobrý den, dočetla jsem se, že jste v zastupitelstvu KH a ještě v opozici, takže komunálem jste neprolezla. Nelíbilo se mi, že osočujete lídra za ČSSD Řiháka- je určitě lepší než vy. Jde vám o sebe nebo o ČSSD? Kdyby vám šlo o stranu, tak se přeci chováte jako politik a nepoškozujete stranu vašimi v...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vanka (ANO): Pojďte volit a vyšlete vzkaz vládě

23:08 Vanka (ANO): Pojďte volit a vyšlete vzkaz vládě

Senátní volby 2024 jsou dokonalým prostředkem k vyjádření vašeho postoje. Nedílnou součástí Senátu Č…