ODS: Šestnáct občanských demokratů zabojuje o důvěru voličů zkušenostmi a jasnou vizí

28.08.2024 12:12 | Monitoring

Občanští demokraté představili šestnáct osobností, které se v následujících týdnech budou se svými zkušenostmi, odhodláním i jasnou vizí ucházet o důvěru občanů a post v českém Senátu. Cíl ODS je podle slov předsedy Petra Fialy v senátních volbách jasný – udržet nejsilnější senátorský klub, získat co nejvíce mandátů a i po senátních volbách obsadit funkci předsedy Senátu.

ODS: Šestnáct občanských demokratů zabojuje o důvěru voličů zkušenostmi a jasnou vizí
Foto: ODS
Popisek: ODS

První kolo senátních voleb se v sedmadvaceti senátních obvodech uskuteční společně s volbami do krajských zastupitelstev v pátek 20. a sobotu 21. září, druhé kolo pak samostatně o týden později.

„Před námi jsou senátní volby, jejichž vítězové budou ovlivňovat českou politiku až do roku 2030. Do voleb vysíláme celkem šestnáct kandidátů, mezi kterými najdete velmi zkušené politiky, kteří v Senátu zasedají již několikáté období, ale i řadu nových tváří, které mohou do Senátu přinést svěží vítr a novou energii. Jsem pevně přesvědčen o tom, že všichni námi nominovaní kandidáti do Senátu jsou nejen slušní a pracovití, ale jsou i bytostnými demokraty, kteří jsou si vědomi významu a role Senátu. Jejich volbou volíte demokracii, svobodu, kapitalismus. Děkuji vám za jejich podporu. Jen společně zvítězíme,” řekl Petr Fiala, předseda ODS a premiér.

„Pro Senát, stejně jako pro každý tým, platí, že je jen stejně kvalitní jako jeho členové. Lidé, kteří mají hájit demokratické principy, by měli mít životní zkušenost, být odolní, mít za sebou i další bitvy, spory a diskuse. Měli by umět argumentovat, být schopni si stát za svým názorem a mít jasné hodnotové ukotvení. A právě takové kandidáty nabízíme. Tyto volby nejsou o tom, co je dobré pro občanské demokraty. Jsou o tom, co je dobré pro nás pro všechny. To znamená, abychom měli dobré rádce, dobré strážce a dobré ochránce. Jsem přesvědčen, že ODS navrhuje do týmu zvaný Senát právě takové kandidáty,“ řekl předseda českého Senátu Miloš Vystrčil.

„Senát v uplynulých letech jasně prokázal svou důležitost v celém ústavním systému, kdy nezpochybnitelně funguje jako pojistka demokracie a svobody. V letošních volbách čelíme výzvě obhajoby nejsilnějšího senátorského klubu. I letos je naším cílem získat silný mandát k obraně České republiky před vlivy populistů a extremistů. Za Občanskou demokratickou stranu se o důvěru občanů ucházejí slušní a pracovití kandidáti. Díky jejich zkušenostem už teď vím, že jejich přítomnost v Senátu bude přínosná,“ řekl předseda senátorského klubu ODS a TOP 09 a šéf volebního štábu do senátních voleb Zdeněk Nytra.

Jiří Kulhánek (SPOLU), SEO: 5, Ústecký kraj – Chomutov
Původně pracoval jako pedagog na základní škole v Kadani. Už v prvních svobodných komunálních volbách v roce 1990 byl zvolen radním města. Do funkce starosty byl zvolen postupně pětkrát v řadě. Zkušenosti má z komunální i krajské politiky. Úzce spolupracuje s MPSV ČR na úpravách zákonů vztahujících se k sociálním dávkám, kde využívá své dlouholeté zkušenosti pro uplatnění zdravého rozumu v připravované legislativě. Klade důraz na zefektivnění systému sociálních dávek a na boj proti obchodu s chudobou, zároveň by se v Senátu rád věnoval ochraně a rozvoji historických památek.

Pavel Karpíšek (ODS), SEO: 8, Plzeňský kraj – Rokycany
Svou pracovní kariéru startoval jako pedagog na základní škole, ale již po půl roce, v pouhých 23 letech, byl zvolen starostou obce Vejprnice, které se od té doby jako místostarosta nebo starosta věnuje více než třicet let. Aktivně se podílí na legislativních iniciativách, které podporují rozvoj venkovských regionů – jeho práce vedla k přijetí opatření, která zlepšují životní podmínky na venkově, například v oblasti dopravní obslužnosti a dostupnosti základních služeb.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

svoboda slova

Souhlasím s váma, že svoboda slova není absolutní, ale myslíte, že tím, že budete lidem nařizovat, co si mají myslet a říkat nebo spíš neříkat (narážím na to, že chcete zakázat ,,špatné" názory), že to povede k něčemu pozitivnímu? Že pomáhá něco vyřešit Foltýn, který uráží každého, kdo má jiný názor...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

..., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseMirouš , 28.08.2024 12:34:39
ODS ztratila důvěru občanů už dávno !!

|  5 |  0

Další články z rubriky

Ministr Baxa: Filmové pobídky slouží primárně k podpoře filmového byznysu

23:08 Ministr Baxa: Filmové pobídky slouží primárně k podpoře filmového byznysu

Projev na 112. schůzi Poslanecké sněmovny 13. září 2024 k zákonu o audiovizi