Pacal (Pro Třebíč): Táborskou ulicí od pondělí projedete

20.08.2021 13:06

Odbor dopravy a komunálních služeb informuje řidiče, že od pondělí 23. srpna bude ulice Táborská průjezdná, v režimu průjezd stavbou. Ke zprůjezdnění silnice dojde téměř o dva měsíce dříve, než bylo plánováno.

Pacal (Pro Třebíč): Táborskou ulicí od pondělí projedete
Foto: ProTrebic.cz
Popisek: Pavel Pacal, Pro Třebíč

V lokalitě byla kanalizace i vodovod v havarijním stavu, lidem často netekla voda a neodtékal odpad. Proto společnost Vodovody a kanalizace přistoupila ke kompletní výměně kanalizace i vodovodního potrubí.

Práce začaly koncem dubna letošního roku, hotovo mělo být 1. října. Ukázalo se, že pod povrchem je ve velkých úsecích rostlá skála, kterou dělníci museli rozbíjet mnohde až do hloubky tří metrů a práce tak byly velmi náročné.

„Domluvili jsme se se zhotovitelem, že práce budou probíhat denně i o víkendech tak, aby ulice byla průjezdná co nejdřív. Vzhledem k množství aut, které tudy projedou, byla uzavírka této ulice pro Třebíč opravdovou komplikací. Děkuji obyvatelům Táborské i přilehlých ulic za trpělivost, se kterou snášeli nepohodlí při rekonstrukci sítí, i řidičům za ohleduplnost při nutných objížďkách,“ uvedl starosta Třebíče Pavel Pacal.

Společná investiční akce společnosti Vodovody a kanalizace a města Třebíče si vyžádala nejenom potřebný čas a práci, ale také spoustu materiálu. „Pro představu, bylo položeno více než 750 metrů kanalizačních trubek, 430 metrů vodovodního potrubí, 440 metrů optického vedení a 20 nových svítidel. Lokalita bude mít po dokončení 360 metrů nových chodníků. Na silnici v opravovaném úseku bylo použito 420 m3 podkladní vrstvy kameniva s cementem a celkem 630 tun asfaltu,“ doplnil Pavel Pacal.

V lokalitě byla kompletně vyměněna kanalizace i vodovod, včera, tedy ve středu 18. srpna, byla položena finální asfaltová vrstva, která bude dva dny schnout. V pátek 20. srpna se bude po očištění povrchu dělat vodorovné dopravní značení.

V ulici budou dělníci ještě dokončovat stavbu chodníků a veřejného osvětlení, už bez dopravního omezení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…