Pekarová Adamová (TOP 09): Posílení česko-německých vztahů je dobrou zprávou pro EU i Ukrajinu

20.09.2022 6:34

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová navštívila sousední Německo. Setkala se tam s šéfkou Spolkového sněmu Bärbel Bas.

Pekarová Adamová (TOP 09): Posílení česko-německých vztahů je dobrou zprávou pro EU i Ukrajinu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předsedkyně sněmovny Markéta Pekarová Adamová

Program zahrnoval rovněž aktivní účast na debatě se zahraničně-politickými experty, konferenci o vícejazyčnosti a setkání se společensky aktivními krajankami či českými stážisty v Bundestagu. 

Anketa

Kdo po vládním zastropování cen bude demonstrovat, bude demonstrovat jen za proruskou orientaci, tvrdí Kalousek. Má pravdu?

3%
97%
hlasovalo: 37252 lidí

Pracovní cesta předsedkyně Sněmovny do Berlína byla současně její první oficiální návštěvou německého Spolkového sněmu od nástupu do funkce. Hlavním bodem jednodenního pracovního programu bylo jednání s předsedkyní Spolkového sněmu Bärbel Bas.

„Prohlubování a posilování česko-německých vztahů je dobrou zprávou pro budoucnost Evropské unie i Ukrajiny. Shodli jsme se na potřebě udržet stávající protiruské sankce i na případné pomoci s dodávkami plynu z LNG terminálů. Náročné výzvy, kterým obě naše země doma i v zahraničí v současnosti čelí, můžeme překonat pouze společnými silami,“ uvedla během jednání předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová.

Předsedkyně Sněmovny se dále aktivně zapojila do neformální moderované debaty pořádané organizací Körber Stiftung a následně na půdě českého velvyslanectví v Berlíně vystoupila s příspěvkem na odborné konferenci věnované tematice vícejazyčnosti.

Součástí programu bylo rovněž setkání se skupinou krajanek, jakož i se stážisty vyslanými do Bundestagu díky dlouhodobému stipendijnímu programu Poslanecké sněmovny. „Svým zájmem pomáhají čeští stážisti v Berlíně vytvářet živý most mezi našimi zákonodárnými sbory a svou erudicí šířit dobré jméno České republiky mezi našimi západními sousedy,“ ocenila na závěr cesty jejich aktivity předsedkyně Sněmovny Markéta Pekarová Adamová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Pan prezident je prý zklamán, ale zklamáni jsme i my

11:17 Babiš (ANO): Pan prezident je prý zklamán, ale zklamáni jsme i my

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k jednání o důchodové reformě na Pražském hradě