Pekarová Adamová (TOP 09): Setrvání trestně stíhaného premiéra ve funkci je nepřípustné

17.11.2018 20:53 | Zprávy

Komentář na facebookovémn profilu ke kauze Babiš

Pekarová Adamová (TOP 09): Setrvání trestně stíhaného premiéra ve funkci je nepřípustné
Foto: TOP 09
Popisek: Poslankyně TOP 09 Markéta Adamová

Reportáž TV Seznam, která byla v pondělí večer zveřejněna, ukázala to, o čem jsme hovořili již v minulosti - u Andreje Babiše je důvodná obava, že bude ovlivňovat vyšetřování své kauzy Čapí hnízdo, a protože z pozice premiéra má k tomu velkou moc, neměl se jím ani nikdy stát.

Je zapotřebí počkat na vyšetřování, sami poslanci hnutí ANO by však měli naznat, že je nepřípustné, aby trestně stíhaný premiér, který navíc čelí dalším závažným obviněním, zůstával ve své funkci. Chování ministrů, poslanců, senátorů, zastupitelů, hejtmanů a dalších politiků za hnutí ANO, je zarážející. Je otázkou, co více by ještě potřebovali vědět k tomu, aby jich aspoň pár uznalo, že je jejich předseda amorální člověk. Doposud od nich nezazněl jediný kritický hlas, pořád opakují prázdné floskule o snaze dostat AB z politiky a o jakémsi spiknutí. Smutný obrázek.

Obhajoba samotného premiéra pak probíhala dle očekávání. Obviňoval všechny kolem sebe z toho, že jsou hyeny a zatahují do kauzy jeho děti, byl to však právě on, kdo je do svých problémů zatáhl. Nejprve převodem majetku, který vzbuzoval podezření, že byl účelový, pak také křivou přísahou na jejich zdraví.

Česká republika nemůže dobře fungovat, pokud podezření proti předsedovi vlády nezmizí. Je to on, kdo by měl vyvodit ze svých činů odpovědnost a umožnit řešení situace. Měli bychom řešit potřebné reformy, směřování naší země a definovat jasně zahraniční politiku, nikoliv řešit podezření z dotačního podvodu. To do země západního střihu, kterou doufám chceme být, opravdu nepatří.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ohodnocení práce politika

Dobrý den, opakovaně se ukazuje, že ne všichni politici pracují a chodí do práce. Nemyslíte, že by stálo za úvahu, aby všichni politici (poslanci, senátoři i ministři) byly z větší části placeni za odvedenou práci? Třeba za to, jak často se účastní schůzí, hlasování, kolik předloží zákonů apod? Nemy...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Válek: Poslat systém zdravotního pojištění do dluhu? To odmítám

7:02 Ministr Válek: Poslat systém zdravotního pojištění do dluhu? To odmítám

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k platům lékařů.