Premiér Fiala jednal se zástupci iniciativy Druhá ekonomická transformace

15.04.2023 14:04 | Tisková zpráva

Předseda vlády Petr Fiala se ve čtvrtek 13. dubna 2023 ve Strakově akademii setkal se zástupci iniciativy Druhá ekonomická transformace. Diskutovali o opatřeních, která zmodernizují českou ekonomiku.

Premiér Fiala jednal se zástupci iniciativy Druhá ekonomická transformace
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Petr Fiala

Premiér se zástupci hovořil o pilířích a směřování iniciativy, spolupráci a podpoře vlády v přípravě reforem a prioritách pro roky 2023 a 2024.

„S iniciativou Druhé ekonomické transformace zastoupenou reprezentanty úspěšných firem jsme se bavili o opatřeních, která zmodernizují českou ekonomiku. Záleží mi na tom, aby v ČR vznikaly výrobky s vysokou přidanou hodnotou a aby se česká ekonomika posunula do vyšších technologických pater. Naším hlavním úkolem je změnit naši výrobu ze subdodavatelské na výrobu konečných produktů a zajistit jejich úspěch na světových trzích,“ uvedl k jednání premiér Petr Fiala.

Během schůzky se také dohodli na společných aktivitách a začlenění zástupců do pracovních skupin. „Jde o společný cíl, aby Česká republika byla i nadále úspěšnou zemí v měnícím se mezinárodním prostředí,“ dodal předseda vlády.

Druhá ekonomická transformace je iniciativa, složená s osobností českého byznysu. Jejím cílem je nastartovat druhou ekonomickou transformaci a pomoci změnit republiku v dalších třech dekádách v otevřenou, respektovanou a úspěšnou zemi. Mezi signatáře iniciativy patří například zástupci Svazu průmyslu a dopravy, společnosti ČEZ či českých a moravských univerzit.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Antonín Seďa byl položen dotaz

Sobotka lhal v TV Nova, vyhodíte ho z ČSSD?

Dnes 26.5.2017 cca ve 20:10 hod. sdělil Sobotka národu, že na rozdíl od Prezidenta jednal podle pravidel. Zamlčel ale skutečnost, že porušil Koaliční smlouvu. Před půl rokem neodvolání Hermana odůvodnil právě touto smlouvou. Lhal tedy tehdy nebo dnes. Vyvodí z toho Vaše strana už konečně nějaký důsl...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ODS: Premiér loni pro IVECO vyjednal zakázku v Pobřeží slonoviny

22:14 ODS: Premiér loni pro IVECO vyjednal zakázku v Pobřeží slonoviny

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k firmě IVECO spadající pod francouzskou společnost.