Primátor Hřib: Řešíme prodej Jindřišské věže, aby se nedostala do nesprávných rukou

22.11.2022 19:21 | Ze sítí

Informace na facebookovém profilu k prodeji Jindřišské věže pražským arcibiskupstvím

Primátor Hřib: Řešíme prodej Jindřišské věže, aby se nedostala do nesprávných rukou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý primátor Zdeněk Hřib

Možná jste zaznamenali překvapivou zprávu, že pražské arcibiskubství prodává za 75 milionů Kč Jindřišskou věž. Překvapivé to bylo ale i pro nás, protože jsme se zprávu dozvěděli až z médií. Opravdu mne mrzí, že stavbu tohoto typu arcibiskupství nenabídlo k přímému prodeji nejprve městu nebo městské části, aby bylo zajištěno její důstojné využití a aby měla náležitou péči.

Proto hned jak jsme se zprávu dozvěděli, začali jsme situaci řešit. Mluvil jsem už se starostkou městské části Praha 1 Terezií Radoměřskou i magistrátním radním pro majetek Janem Chabrem. Setkají se k společnému postupu se zástupci správy majetku pražského arcibiskupství.

Důležité bude znát přesné požadavky arcibiskupství a také konečnou cenu nemovitosti. Vzhledem k tomu, že je důvodem prodeje věže její ekonomická nevýhodnost, předpokládám, že tam bude také nyní vyžadována nějaká investice.

Každopádně máme zájem prověřit možnosti, jak získat tuto památku v historickém centru Prahy do správy města nebo městské části!

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Budete nějak řešit docházku vašich senátorů?

A jestli ano jak? A nemyslíte, že by stálo za úvahu, aby všichni politici, teda i poslanci a ministři byly z větší části placeni za odvedenou práci? Třeba za to, jak často se účastní schůzí, hlasování, kolik předloží zákonů apod? Nemyslíte, že by to pak politiky motivovalo, aby opravdu makali? Netvr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondráček (ANO): Rada vlády pro paměťovou agendu. Zaplatíme si 6 úředníků navíc

22:12 Vondráček (ANO): Rada vlády pro paměťovou agendu. Zaplatíme si 6 úředníků navíc

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k novému úřadu pod Úřadem vlády.