Primátor Jura: Vznikne nový Plán rozvoje sportu v Prostějově na roky 2023–2027

15.08.2022 18:41

Radní předkládají zastupitelům ke schválení Plán rozvoje sportu v Prostějově na roky 2023–2027. Ten obcím (v samostatné působnosti) stanovuje legislativa.

Primátor Jura: Vznikne nový Plán rozvoje sportu v Prostějově na roky 2023–2027
Foto: Město Prostějov
Popisek: František Jura

„Zmíněný plán vychází z požadavků zákona, který ukládá obcím vytvářet podmínky pro sport. 

Anketa

Mají Babišovi odpůrci právo narušovat pokřiky či silnější formou jeho mítinky?

6%
91%
hlasovalo: 37563 lidí
Obsahuje vymezení oblastí podpory sportu, priority v jednotlivých oblastech podpory sportu a opatření k zajištění dostupnosti sportovních zařízení pro občany obce,“ osvětlil primátor František Jura s tím, že není opomenuta ani oblast pro zabezpečení rozvoje školního, závodního, rekreačního sportu, stejně jako přípravy sportovních talentů a podpora sportu zdravotně handicapovaných občanů. Součástí jsou rovněž výsledky dotazníkového šetření realizovaného na základních a středních školách a ve sportovních klubech. Analýza výsledků dotazníků přinesla významné podněty pro jeho tvorbu.

„Plán rozvoje sportu obsahuje také vymezení oblastí podpory sportu, stanovení priorit v jednotlivých oblastech podpory sportu a opatření k zajištění dostupnosti sportovních zařízení pro občany obce nebo kraje. Nedílnou součástí je také určení prostředků z rozpočtu obce nebo kraje, které jsou nezbytné k naplnění plánu,“ okomentoval náměstek primátora pro sport Jan Krchňavý.

Návrh Plánu rozvoje sportu v Prostějově na roky 2023 - 2027 navazuje na aktuální Plán rozvoje sportu na roky 2018 - 2022 a Koncepci rozvoje tělovýchovy a sportu Olomouckého kraje pro období 2019 -2023. Návrh plánu doporučila schválit Sportovní komise.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…