Prokop (ANO): Hřib způsobuje chaotickou situaci. Nejvíc bude trpět Praha

01.05.2024 12:16 | Komentář

Zdeněk Hřib nabízel radním dvě možnosti volby, ani jedna z představených variant ovšem nebyla dostatečně připravená a to se odrazilo i na výsledku celé diskuze.

Prokop (ANO): Hřib způsobuje chaotickou situaci. Nejvíc bude trpět Praha
Foto: Archiv O. Prokopa
Popisek: Ondřej Prokop

Aby podpořil hlasování o exitu, představil radním expertní stanovisko, které překvapivě potvrzuje všechny jeho dosavadní i plánované kroky, odmítá jakoukoliv právní a finanční odpovědnost Prahy nebo Dopravního podniku a naopak varuje před právními důsledky pro radní, pokud by o exitu nerozhodli. Řada dalších právníků i nezávislých akademiků má ovšem naprosto opačný názor a upozorňují na zkreslené a zjednodušené závěry tohoto stanoviska, které se podle nich vůbec nezabývá škodou potenciálně způsobenou dalším akcionářům společného podniku, a nezohledňuje ani řadu faktů a existujících dokumentů smluvního vztahu.

Takto zjevné ovlivňování celé situace Zdeňkovi Hřibovi u koaličních partnerů ani zástupců Dopravního podniku neprošlo. Velkou kritiku si náměstek vysloužil i za vytváření tlaku na radní tím, že materiály opět předložil v nejzazším možném termínu pro vyjádření města, který stanovila dozorčí rada Dopravního podniku na 29. dubna. Touto nešťastnou chaotickou situací Zdeněk Hřib způsobuje rozpory mezi svými kolegy v koalici i právní a mediální bitvu ve veřejném prostoru. V důsledku bude ale nejvíce trpět Praha, kdy další rozvoj stanic metra, nejen té holešovické, zůstane pravděpodobně ještě dlouho na druhé koleji. Z úst radního Kováříka dnes zaznělo, že pokud dojde k ukončení projektu podle představ Zdeňka Hřiba, nebudou pro opravu stanice vyčleněny veřejné finance.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostál (Stačilo!): I když je před volbami, nemusíme chovat v TV jako opičky a křičet na sebe

21:10 Dostál (Stačilo!): I když je před volbami, nemusíme chovat v TV jako opičky a křičet na sebe

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k míru na Ukrajině.