ČSSD: Výzva hejtmanovi Josefu Bělicovi a Hnutí ANO

15.08.2024 9:15 | Monitoring

Včera se na veřejnosti objevily znepokojivé informace o možném zneužití finančních prostředků Moravskoslezského kraje v předvolební kampani současného hejtmana Josefa Bělici.

ČSSD: Výzva hejtmanovi Josefu Bělicovi a Hnutí ANO
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká suverenita sociální demokracie (ČSSD) se vyjádřila prostřednictvím svého předsedy k mírovému řešení konfliktu na Ukrajině

Moravskoslezský deník zveřejnil článek jako komerční sdělení – politická inzerce, ve kterém pana hejtmana prezentuje jako zástupce hnutí ANO. Což samo o sobě není problematické, pokud by tato politická prezentace byla financována z vlastních prostředků pana Bělicy nebo hnutí ANO. Pod článkem je však uvedeno, že zadavatelem této reklamy není politické Hnutí ANO ani pan Bělica, ale přímo Moravskoslezský kraj, který reklamu zadal u společnosti Vltava Labe Media, a.s.

Moravskoslezský kraj podle dostupných informací objednal dne 7. 8. 2024 inzertní prostor v Moravskoslezském deníku v hodnotě 390 343,58 Kč, což vyvolává vážné otázky o možném zneužití veřejných prostředků pro osobní politické cíle pana hejtmana.

Tímto vyzýváme pana hejtmana Bělicu, aby transparentně vysvětlil financování této reklamy a případně zajistil, že bude hrazena z vlastních prostředků jeho kampaně, nikoli z rozpočtu Moravskoslezského kraje. Zároveň žádáme hnutí ANO, aby se k celé situaci vyjádřilo a zajistilo, že jejich kampaně budou financovány v souladu se zákonem.

Moravskoslezský kraj v posledních letech čelí řadě kauz, které poškozují jeho reputaci – od odvolání hejtmana Vondráka po odchod odsouzeného hejtmana Krkošky. Nyní se pan hejtman Bělica ocitá v podobné situaci jako jeho náměstek Unucka, který byl nucen odstoupit z kandidátní listiny kvůli dotacím, které byly přiděleny jemu a jeho rodině.

Věříme, že pan hejtman Bělica bude jednat transparentně a v zájmu občanů Moravskoslezského kraje. Vyzýváme jej, aby se poučil z chyb svých kolegů a zajistil, že prostředky kraje nebudou zneužívány pro osobní politické ambice.

Česká suverenita sociální demokracie (ČSSD)

Jedná se o článek ZDE (komerční sdělení – politická inzerce)

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Zdeněk Hřib byl položen dotaz

Můžete se k tomu vyjádřit?

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vydirani-Urednik-popsal-co-provadel-Pirat-Hrib-kvuli-milionovym-fakturam-761522 Nemáte dojem, že je to na rezignaci? A jestli je to křivé obvinění, tak se přeci můžete bránit soudně, když tak neučiníte, tak je to podle mě důkaz, že je to pravda

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šichtařová (Svobodní): V Praze 4 vyhrála stádnost, progresivismus, levice, konformita se systémem

22:14 Šichtařová (Svobodní): V Praze 4 vyhrála stádnost, progresivismus, levice, konformita se systémem

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výsledkům voleb do Senátu na Praze 4.