Seďa (ČSSD): Hříchy radniční koalice – Hřích čtvrtý: Odsouhlasení varianty modernizace CTZ i

15.09.2022 18:02

Je dobře, když mají politici vizi k řešení problémů města a jeho občanů. Ale ke správnému rozhodnutí je třeba mít analýzy a to i oponentní. Ae zejména je třeba informovat občany a znát jejich názory. Tohle vše je potřeba ke správnému rozhodnutí.

Seďa (ČSSD): Hříchy radniční koalice – Hřích čtvrtý: Odsouhlasení varianty modernizace CTZ i
Foto: archiv A. Seďa
Popisek: Antonín Seďa

Radniční koalice nedbá na názor občanů a protlačila modernizaci CTZ ve variantě ZEVO pro spalování zemního plynu a TKO, který nelze třídit. A jak uvádí nejen opozice, ale zejména občané z blízkého okolí, spalování TKO zatíží nejen dopravu na dnes přetížené Sokolovské ulici, ale i zhorší životní prostředí a kvalitu života ve městě.

Nemám nic proti spalování TKO tam, kde to nezhorší kvalitu života občanů a kde zároveň přinese snížení nákladů na vytápění bytů. Problém ovšem je, že změna spalovacího média z uhlí na plyn má v dnešní době nejen negativní ekonomické dopady pro občany města, ale přináší i rizika z pohledu omezení dodávek plynu z RF. Tvrzení, že se kvalita ovzduší zlepší je pouze podpůrným argumentem pro současný stav. Ale nikoliv po uskutečněné modernizaci. Tohle současné vedení radnice tají před občany a hájí podnikatelské zájmy majitelů CTZ.

V současné době je tedy třeba pozastavit schválenou modernizaci CTZ a s ohledem na změněné podmínky, zejména s ohledem na ceny plynu, je třeba vypracovat nové varianty řešení. Včetně té, která zachová stávající spalované médium a zároveň vyřeší dlouhodobou prašnost skladovaného uhelného prachu. A co se týče TKO, je třeba daleko více třídit a netříděný odpad spalovat ve spalovnách mimo město Uherské Hradiště. Opravdu je nutno kvůli vyšším zisků, investorů zatěžovat životní prostředí a zhoršovat život našich obyvatel?

Převzato z profilu politika.

Článek byl převzat z Profilu Ing. Antonín Seďa

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Gajdůšková (SOCDEM): Dobré vychování se neztratilo, naopak - dnešní mladí vychování jsou

16:11 Gajdůšková (SOCDEM): Dobré vychování se neztratilo, naopak - dnešní mladí vychování jsou

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k mladé generaci.