Seďa (ČSSD): Hříchy radniční koalice – Hřích třetí: Zatajování informací před občany

14.09.2022 14:32

Je to jednoduché. Pokud zástupci občanů neříkají pravdu a tají informace před občany, pak nezastupují své voliče - občany města. Pokud toto jednání chceme změnit, je třeba volit opoziční kandiáty.

Seďa (ČSSD): Hříchy radniční koalice – Hřích třetí: Zatajování informací před občany
Foto: archiv A. Seďa
Popisek: Antonín Seďa

Současná radniční koalice v Uherském Hradišti velmi ráda informuje občany o úspěších města. 

Anketa

Kdo po vládním zastropování cen bude demonstrovat, bude demonstrovat jen za proruskou orientaci, tvrdí Kalousek. Má pravdu?

3%
97%
hlasovalo: 37252 lidí
Naproti tomu úzkostlivě tají informace, které by jí mohly uškodit. Příkladem je výstavba nové spalovny nebezpečného zdravotnického materiálu v areálu Uherskohradišťské nemocnice a.s. Nikdo nezpochybňuje potřebu likvidovat nebezpečný odpad, ale tato likvidace by neměla ohrožovat životní prostředí obyvatel města. Ano, může být stokrát opakováno, že spalovna bude moderní s menšími negativními dopady na životní prostředí než ta stávající. Nicméně nikdo nezodpověděl na otázku, proč se staví daleko výkonnější spalovna a proč se zdravotnický materiál nevozí ke spálení v dnes již fungujících spalovnách nebezpečného odpadu. Radnice, která se stala povolujícím orgánem nechtěla o tomto nejen informovat širokou veřejnost, ale zároveň nechtěla odpovědi na výše položené dotazy.

V okolí spalovny bydlí více jak 6000 obyvatel města a nikdo, ani sebelepší technické řešení, nemůže zajistit 100% bezpečnost spalovny. Zároveň obyvatelé budou zatížení hlukem a smradem z dané spalovny. Proto je otázkou, proč vlastně radnice do poslední chvíle tajila tuto výstavbu. Na to si musí každý občan města Uherské Hradiště zodpovědět sám.

Převzato z Profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…