Seďa (SOCDEM): Vždy je třeba si položit otázku Komu ku propěchu

18.10.2024 20:05 | Monitoring

Také Vás trápí neustálé rozevírání pomyslných nůžek mezi velmi bohatými a většinou společnosti? Také nesouhlasíte s neustálým zvyšováním nerovností v České republice? Také sledujete snižování své životní úrovně? Tak s tím něco udělejte. Volte SOCDEC.

Seďa (SOCDEM): Vždy je třeba si položit otázku Komu ku propěchu
Foto: archiv A. Seďa
Popisek: Antonín Seďa

Současná vláda má velmi nízkou podporu občanů a není to z důvodu šíření dezinformací na sociálních sítích. Prostě vládní politici ztratili důvěru veřejnosti, protože nehájí jejich zájmy. Tak jako mnohé „politické“ neziskové organizace, povětšinou placeni státem a svými zakladateli, se i mainstreamová média snaží vyvolat ve společnosti obraz „nepřátel“ státu.

 Mé životní, odborné a zejména politické zkušenosti mě naučily, že pokud se chci dobrat meritu věci, je třeba si položit otázku: Komu ku prospěchu. A zároveň si na ni pravdivě odpovědět. Mohu souhlasit s názorem, že jsem jako dlouholetý straník ovlivněn politikou sociální demokracie a levicového pohledu na svět. To nezpochybňuji, a naopak se k myšlenkám a k programu levice hrdě hlásím. Dokonce mohu souhlasit s tezí, že dnešní politika se neodehrává se soupeřením mezi pravicí a levicí. Což se přiznám, že mě velmi a velmi mrzí.

Pokud člověk důsledně sleduje dění ve světě, dokáže události analyzovat a zejména je sledovat v souvislostech a v čase, pak zjistí, že dělící čarou současné politiky, a je jedno, zda je to v USA, v Německu či v České republice, je „příklon“ politiky k mezinárodnímu kapitálu nebo uskutečňování takové politiky, která upřednostňuje domácí kapitál. Ale v obou případech jde o politiku, která hodlá zachovat status quo současné „řízené demokracie“. Demokracie, ve které politici nehájí zájmy většiny lidí a neusilují o zvyšování životní úrovně obyvatel.

A protože na politické aréně schází silná levicová strana, pak zhoršování životních podmínek bude pokračovat. A pokud mluví sociální demokracie o „pracující chudobě“, pak zdůrazňuje, že česká ekonomika je závislou ekonomikou levné práce. Ekonomikou, na kterou doplácí naši zaměstnanci ve prospěch zahraničí, zejména Západu. A není v zájmu globálního kapitálu, ale ani českých oligarchů, aby vládla sociální demokracie a prosazovala spravedlivější přerozdělování národního bohatství ve prospěch pracujících, seniorů, hendikepovaných občanů a rodin s dětmi.

Článek byl převzat z Profilu Ing. Antonín Seďa

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Dobrý den paní poslankyně.

Myslíte si, že do zrušení zeleného nesmyslu ohledně provozu aut se spalovacím motorem, je jen možnost získat si pár voličů? Jenže tady nejde jen o ty auta, ale i o potravinovou soběstačnost, či ne? Vláda se začíná točit jen o nějaký kousek z toho nesmyslu, myslím si, že to jim stačit nebude. Viz to ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Prokop (ANO): Je šokující, že primátor a rada ani týden po zásahu policie nekoná

22:14 Prokop (ANO): Je šokující, že primátor a rada ani týden po zásahu policie nekoná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k razii policie v DPP a reakci magistrátu.