Sehnal (APB): Ekonomický model nemá být hlavní mantrou

09.09.2021 17:58 | Zprávy

Aliance pro budoucnost se snaží vést společnost k ekonomické prosperitě, přesto všechno bychom si přáli, aby se ekonomický model nestal hlavní mantrou.

Sehnal (APB): Ekonomický model nemá být hlavní mantrou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Sehnal, předseda Aliance pro budoucnost

Jsme přesvědčeni, že ruku v ruce s potřebou ekonomického růstu musí přijít i duševní růst společnosti. Současná společnost málo dbá na určité principy jako je pravdomluvnost, čestnost, spolehlivost, pracovitost a mnohé další. Tyto hodnoty nesmíme upozadit a neschovávat za ekonomické cíle. Naopak jim dávejme stejnou váhu.

Lidé někdy nadávají, že není možné chtít po společnosti jako celku pravdomluvnost nebo čestnost, když politici se těchto základních civilizačních hodnot a principů nedrží. 

Mohli bychom se ale zamyslet, zda na tom je něco pravdy, anebo jestli to náhodou není přesně naopak. Tedy že politická reprezentace státu je pouze průřezem společnosti. 

Nemůžu ukrást sousedovi ze zahrady pytel brambor a pak nadávat, že politici kradou. Nelze ležet celý den doma na gauči a nadávat u televizních zpráv politikům, že jsou líní a nic pro nás nedělají. Tak to nikdy nebude fungovat. 

Pokud se každý budeme ohlížet sám na sebe a klást na sebe sama vysoké morální nároky, pak se můžeme jako společnost hodně posunout a nakonec docílit i toho, že budeme mít slušné politiky. Aliance pro budoucnost takové kandidáty nabízí a zavazuje se, že bude všech těchto hodnot držet.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

Budete nějak řešit docházku vašich senátorů?

A jestli ano jak? A nemyslíte, že by stálo za úvahu, aby všichni politici, teda i poslanci a ministři byly z větší části placeni za odvedenou práci? Třeba za to, jak často se účastní schůzí, hlasování, kolik předloží zákonů apod? Nemyslíte, že by to pak politiky motivovalo, aby opravdu makali? Netvr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Vláda Petra Fialy ruší zaručenou mzdu v soukromém sektoru

6:16 Vích (SPD): Vláda Petra Fialy ruší zaručenou mzdu v soukromém sektoru

Pětikoalice spolu s hnutím ANO, pokračuje v asociálních kouscích na úkor českých občanů. Tentokrát s…