Sekera (PRO): Odmítáme návrat k praktikám minulosti

09.09.2024 15:14 | Monitoring

Vyjádření Davida Sekery, kandidáta do zastupitelstva Ústeckého kraje za stranu PRO, k situaci kolem hnutí Lepší sever

Sekera (PRO): Odmítáme návrat k praktikám minulosti
Foto: PRO
Popisek: David Sekera

V posledních dnech se na veřejnosti objevují informace, které vrhají velmi vážný stín na hnutí Lepší sever, vedené senátorem Janem Paparegou. Spojení s postavami, které mají kořeny v kriminálním podsvětí devadesátých let, je závažnou skutečností, kterou nelze brát na lehkou váhu. Všichni občané Ústeckého kraje, ale i celé České republiky, mají právo na transparentní politiku, postavenou na důvěře, poctivosti a zodpovědnosti vůči veřejnosti. Tyto principy jsou základními pilíři, na kterých musí stát jakákoliv demokratická společnost.

Naše společnost si prošla nelehkým obdobím v devadesátých letech, kdy kriminalita a vliv různých mafiánských struktur byly realitou každodenního života, a to zejména v průmyslových regionech, jakým je i Ústecký kraj. Přestože od té doby uplynulo několik desetiletí, skutečnost, že některé z těchto postav i nadále udržují svůj vliv na politiku a veřejné dění, je zarážející a vyžaduje důsledné řešení.

Politika musí být založena na zodpovědnosti a transparentnosti

Naše politická kultura by měla být vnímána jako morální kompas, který určuje, jakým směrem se společnost ubírá. Jakékoliv spojení s lidmi, kteří mají temnou minulost spojenou s kriminální činností, je pro mne, jako kandidáta do zastupitelstva Ústeckého kraje za stranu PRO, naprosto nepřijatelné. Je naprosto klíčové, aby všichni, kdo se rozhodnou vstoupit do veřejného života, byli plně zodpovědní za své činy a vazby, a to nejen z minulosti, ale i v současnosti. Pochybnosti o financování hnutí Lepší sever ze strany osob s kriminální historií musí být důkladně prošetřeny a objasněny.

V Ústeckém kraji jsme si vědomi řady výzev, kterým naše regionální politika čelí. Právě proto je důležité, aby naše vedení bylo silné, odhodlané a založené na pevných morálních základech. Nesmíme dopustit, aby se z veřejného prostoru stalo místo, kde mají přednost zájmy jednotlivců, kteří mají pochybnou minulost a kteří jsou ochotni jít za svými cíli za každou cenu.

Odmítáme návrat k praktikám minulosti

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Paní poslankyně dotaz na vás zněl následovně. "Kdo ustanovil, že budou mít poslanci prázdniny."

Na to jste neodpověděla, jen jste se ze široka rozepsala. Mám možnost sledovat dění v poslanecké sněmovně v televizi. Ve vašem textu je toto:"což je proto, že jednání PS probíhá za přítomnosti členů Vlády". Vládu velmi často ale na jednání sněmovny nevídám. O mnohých poslancích nemluvě. Jste asi sku...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Vláda Petra Fialy odmítla zvýšit platy hasičům, policistům a vojákům

4:31 Okamura (SPD): Vláda Petra Fialy odmítla zvýšit platy hasičům, policistům a vojákům

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k povodním