Senátor Balatka: Pravda o vodě? Smazali mi komentář a dali mi ban

09.08.2024 15:06 | Monitoring

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k projektu Pravda o vodě.

Senátor Balatka: Pravda o vodě? Smazali mi komentář a dali mi ban
Foto: miroslavbalatka.cz
Popisek: Miroslav Balatka

Možná jste už na Facebooku narazili na placený příspěvek stránky, která si říká "Pravda o vodě.." (s moji fotkou a tzv. "vodárenským profilem"), který útočí na mou osobu. Zareagoval jsem v diskusi přímo pod článkem na pokroucené výroky uvedené v textu, moje reakce poté správci tzv. "pravdy o vodě" smazali a zakázali mi možnost se ke všemu, co o mně na svých stránkách píšou, v diskusi jakkoli vyjádřit. Dali mi ban. Diskutující z řad občanů mne stále vyzývají, abych odpověděl. Správci diskuse tyto požadavky vidí, ale o svém "hrdinském" činu, tedy že smazali mé odpovědi a dali ban, cudně mlčí. Zřejmě svoboda slova v pojetí tzv. "pravdy o vodě.."  Na konci tohoto příspěvku naleznete moji smazanou reakci, dávám ji alespoň sem.

Základ svobodné společnosti je svobodná diskuse. Pokud svobodné diskusi někdo brání mazáním příspěvků, které jsou konstruktivní a slušné, tak mu o dosažení pravdy nebo nějakého konstruktivního závěru evidentně nejde. Smazáním příspěvku a banem na sebe správci prozradili, že se svobodné diskuse zřejmě bojí, že ji nechtějí. Že se pouze snaží o diskreditaci mé osoby šířením nepravd a manipulací, o šíření blbé nálady a představy, že každý politik je podvodník a bůhví co ještě.. No jo, blíží se volby, kandiduji, tak bude zřejmě ještě veselo.. 

O co jde? V roce 2021 jsme projednávali v Senátu petici s názvem Voda je život. Požadavky petice, kterých je deset, Senát pečlivě a veřejně projednával na několika úrovních. Diskutoval je s mnoha aktéry vodohospodářství, s ministerstvy, na téma petice konalo i Veřejné slyšení Senátu. Na základě těchto jednání na závěr přijal Senát usnesení, kde bere petici na vědomí a označuje jí jako celek za nedůvodnou. A od té doby se vždy před volbami snaží podobnými placenými příspěvky neúspěšní předkladatelé petice vždy očernit senátory, kteří nehlasovali podle jejich představ. Ani já jsem důvodnost petice tehdy nepodpořil, svůj postoj a názor jsem stručně odůvodnil ve své reakci, kterou ale správci smazali a dali mi ban. Každý holt dělá co umí.

A tady je moje smazaná reakce v diskusi:

"Moc zdravím všechny diskutující pod tímto placeným příspěvkem a děkuji panu Ajšmanovi, za upozornění na tuto diskusi. Vodárenská infrastruktura je klíčová, neuvážené prodeje zejména v 90. letech byly často špatně a dopady různé. Naprosto chápu rozhořčení některých z Vás, kdyby bylo to co je v textu tohoto příspěvku pouze pravda. Problém je ale v tom, že informace o mne v tomto placeném příspěvku, i na poměrně profesionálně vedeném webu, jsou převážně manipulace. Ústavou zaručené právo na vodu, které petice požaduje, by nejen podle mého reálně problémy neřešilo, stejně jako některé další požadavky, některé z nich by mohly situaci pro občany naopak zhoršit. A mé hlasování bylo pouze jedno a ne deset, jak by se možná mohlo z příspěvku zdát. Hlasováním jsem označil předkládanou petici jako nedůvodnou. Pokud by byly záležitosti petice a dopady jejího odložení tak závažné a jednoznačné, jak její předkladatelé píší, jistě by se takové senzaci věnovala svobodná média a nebylo by nutné je šířit placenými inzeráty na sociálních sítích. Přeji všem hezký den.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Zdeněk Hřib byl položen dotaz

Můžete se k tomu vyjádřit?

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vydirani-Urednik-popsal-co-provadel-Pirat-Hrib-kvuli-milionovym-fakturam-761522 Nemáte dojem, že je to na rezignaci? A jestli je to křivé obvinění, tak se přeci můžete bránit soudně, když tak neučiníte, tak je to podle mě důkaz, že je to pravda

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Balaštíková (ANO): Vládní kádrová politika v Bruselu selhala

14:12 Balaštíková (ANO): Vládní kádrová politika v Bruselu selhala

Pro ministra Síkelu zbyla v Evropské komisi agenda mezinárodní spolupráce, což by bylo celkem normál…