Senátor Koštial: Systém dohod jsme zkomplikovali tak, že teď prakticky vůbec nefunguje

25.07.2024 21:10 | Monitoring

Projev na 27. schůzi Senátu ČR 25. července 2024 k návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 262/2006 Sb., zákoník práce.

Senátor Koštial: Systém dohod jsme zkomplikovali tak, že teď prakticky vůbec nefunguje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Rostislav Koštial

Pane předsedající, pane ministře, dámy a pánové, teď moji předřečníci už prakticky vyčerpali to, co jsem chtěl říct, nicméně malinko se o tom zmíním. Podpořím tento návrh zákona z jednoduchého důvodu, protože se jedná o mírnou, z mého pohledu skutečně mírou deregulaci, protože zákoník práce nám ten trh práce výrazně dlouhodobě komplikuje. A já bych se také přiklonil k tomu zjednodušení, rozvolnění. A preferoval bych vždycky tu dohodu mezi zaměstnavatelem a zaměstnancem. A týká se to i té veřejné sféry, o které v tomto zákoně také je řeč. A když malinko fungoval takový k zákoníku práce institut dohodářů, DPP a DPČ, no tak jsme to zkomplikovali tak, že to teďka prakticky vůbec nefunguje. Vím, že to přímo nesouvisí dneska s tou projednávanou normou, nicméně k tomu bychom se měli skutečně vrátit. A umožnit všem potenciálním zaměstnavatelům na dohody se vrátit k tomu původnímu, aby skutečně byla preferovaná dohoda mezi zaměstnavatelem a zaměstnancem. A nebyl jim komplikován život.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Korupce

Takových, co slibovali, jak zatočí s korupcí tu už bylo. V čem spočívá ten váš plán, jak s ní skoncovat? A za dobu, co jste ve sněmovně, předložili jste nějaký návrh, který by korupci zabránil? Jaký? Protože jak píšete, dochází k ní pořád

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: Říkám to furt. Do krajských silnic míří historicky nejvíc peněz

18:12 Hejtman Grolich: Říkám to furt. Do krajských silnic míří historicky nejvíc peněz

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke krajským silnicím.