Senátorka Horská: Když nás budou miliony, stačí přispět od koruny

03.08.2024 22:01 | Monitoring

Škola Svítání přes léto nespí. Děti se baví Sportiádou, tábory či družinou. Největší letní událostí školy je bezpochyby již 15. ročník Sportiády s podtitulem Rozhoupej loď, která vyvrcholila tento pátek ve škole v Pardubičkách.

Senátorka Horská: Když nás budou miliony, stačí přispět od koruny
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředsedkyně Miluše Horská

Sportiáda je zaměřena na sportovní dovednosti plné soutěží v podobě variace Bocci, agility se psem, dračí lodě apod. Škola se aktivně zúčastní akce Sportovní park v parku Na Špici. Návštěvníci mohou finančně pomoci rozhoupat loďku v Automatických mlýnech a tím tak budovat bezpečný přístav pro žáky školy.

„Akce letní sportiády propojuje světy dětí se zdravotním postižením a jejich zdravých kamarádů. Učí se přijímat své rozdílné schopnosti a vzájemně se podporovat, protože vyhrát mohou pouze ti, kteří dovedou spolupracovat,“ komentuje ředitelka školy Miluše Horská.

V červenci měly děti možnost chodit do družiny, která fungovala v podobě příměstského táboru s velkým množstvím aktivit – sázení květin, koupání v aquaparku, malování na obličej, návštěva kouzelníka, opékání buřtů apod. Během srpna čekají děti ještě dva týdenní tábory v Zderazi a Sedloňově. „Tábory mají u nás dlouholetou tradici a jezdí na ně osvědčená a správná parta lidí, která chce umožnit dětem spoustu zážitků a rodičům pár dní zaslouženého odpočinku,“ komentuje tábory učitelka Andrea Vakulenková, která má jeden z táborů na starost.

V pátek 2. 8. vypukla akce Sportovní park, která potrvá deset dnů. „Tušíme, že návštěvníků bude nespočet, a proto zároveň předpokládáme, že spousty z nich za sportem povede cesta do parku přes Automatické mlýny. Tam narazí na umělecké dílo v podobě papírové loďky. Jde nám o to, že loďku může rozhoupat opravdu kdokoliv a tím finančně pomoci budovat bezpečný přístav pro naše žáky,“ doplňuje ředitelka školy.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

zbraně

Dobrý den, nemám zbraň ani se v tom nevyznám, ale dosud jsme myslela, že kdo chce mít zbrojní průkaz, musí složit nějaké psychotesty. Byla jsem tak dost překvapená, když jsem si zde přečetla váš článek, kde píšete, že to tak není. Na druhou stranu, podle mě, když bude chtít někdo, kdo to nemá v hlav...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Nejsou to v té pětikoalici fištróni?

13:09 Rajchl (PRO): Nejsou to v té pětikoalici fištróni?

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k emisním povolenkám na benzín