Štěpánek (Trikolora): Kdyby platilo kdyby...

01.07.2024 15:14 | Monitoring

Znovuzvolený europoslanec Ivan David se na konferenci SPD, kde se hodnotily výsledky eurovoleb, vyjádřil, že bez Trikolory by SPD neměla žádného europoslance a že Trikolora se v rámci koalice SPD a Trikolora postarala o čtvrtinu hlasů.

Štěpánek (Trikolora): Kdyby platilo kdyby...
Foto: Archiv P. Štěpánka
Popisek: První místopředseda Trikolory Petr Štěpánek

Pokud se podíváte na počet preferenčních hlasů předsedkyně Trikolory Zuzany Majerové, která kandidovala ze třetí příčky, je to docela realistické tvrzení.

Svádí to k jiné matematické úvaze. Žádná kdyby samozřejmě ani v politice neplatí, ale kdyby to lidé, kteří spolu na jedné kandidátce šli do sněmovních voleb v roce 2021, zopakovali i v letošních volbách do europarlamentu, sáhli by si Trikolora Zuzany Majerové, PRO Jindřicha Rajchla a Svobodní Libora Vondráčka společně na šest procent.

Jenže to by předtím Rajchl musel skousnout, že při volbě předsedy Trikolory v roce 2022 tahala Majerová za delší konec, a Svobodní by se od Trikolory nesměli distancovat jen proto, že Trikolora za situace, kdy alternativou ve druhém kole prezidentské volby byl komunistický rozvědčík, otevřeně podpořila Babiše.

Ale neberte tuhle úvahu nijak vážně, je to jen hra s čísly. Žádná kdyby opravdu neplatí.

Článek byl převzat z Profilu Mgr. Petr Štěpánek

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Černochová byl položen dotaz

Paní ministryně

Dobrý den, paní ministryně, nezlobte se, že k vám budu upřímný, ale nemyslíte, že vám ta funkce ministryně až moc stoupla do hlavy, a že si spory s Řehkou jen škodíte? Já moc nechápu, proč by nemohl mít oficiální profil na sociální síti, vždyť čím lepší komunikace, tím jen líp nebo z čeho máte strac...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 1 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Balaštíková (ANO): Starostové s velkým a malým s

14:07 Balaštíková (ANO): Starostové s velkým a malým s

Starostové a nezávislí. Zní to pěkně, na politické scéně v české kotlině dokonce lákavě. Starostové …