Necháme restaurace zkrachovat?
Už bez nadsázky si dáváme další otázku: „Je pan Dufek všeználek, když tvrdí, že je to očistný proces, protože ČR potřebuje jen polovinu nynějších restaurací, zbytek putyk ať klidně zkrachuje“.
Sami si přitom odpovídáme: „Není. Dufek je pouze centrálním plánovačem, který si myslí, že jeho představy mohou popisovat realitu. Nikdy nepodnikal, možná ani nikdy pořádně nepracoval a jeho výroky jsou motivovány jediným: nenávistí vůči svobodě a nezávislosti, které si malí a střední podnikatelé cení a kterou představují“.
Ano, zánik podniku je ve své pravé podstatě očistným procesem, protože něco, co nemůže fungovat, zmizí a uvolní místo podnikateli, který s danými prostředky dokáže pracovat lépe. Jenomže tento princip funguje jen v prostředí volného trhu.
Tento ozdravný proces však nelze nastartovat vládním zákazem činnosti na několik týdnů ani jinou formou regulací. Rozhodnout musí zákazníci.
Tento článek je uzamčen
Po kliknutí na tlačítko "odemknout" Vám zobrazíme odpovídající možnosti pro odemčení a případnému sdílení článku.Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: PV