Turek (Motoristé sobě): Finanční pomoc Ukrajině zajistí, že nedojde k další uprchlické vlně

27.10.2024 10:21 | Monitoring

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k schválení finanční pomoci Ukrajině z EU formou úvěru

Turek (Motoristé sobě): Finanční pomoc Ukrajině zajistí, že nedojde k další uprchlické vlně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Filip Turek

V Evropském parlamentu jsme hlasovali o poskytnutí finanční pomoci Ukrajině formou úvěru ve výši až 45 miliard eur (z výnosů zmražených peněz ruského státu, nikoli jistiny, nebo FO a PO - to by byla krádež). Na rozdíl od mnoha předchozích zcestných návrhů jsem hlasoval pro. Vedou mne k tomu následující skutečnosti:

1) Jedná se o úvěr, který bude Ukrajina splácet, přičemž poskytnuté prostředky nemají být primárně použity na nákup zbraní. Úvěr má sloužit pro humanitární a hospodářské účely, aby byl zajištěn chod a infrastruktura státu, zejména před zimou, tedy má praktický dopad na život milionů Ukrajinců.

Anketa

Je pro vás důležité, zda Andrej Babiš byl, či nebyl spolupracovníkem StB?

hlasovalo: 7069 lidí

2) Zdrojem poskytnutých financí nebudou zmražené ruské fondy, ale prostředky, původně vyčleněné pro měkké a z našeho pohledu zbytné projekty (typu cyklostezky atp.), a výnosy ze zmražených ruských peněz, nikoli samotná jistina, a to po dobu války, poté zodpovědnost přebírá Ukrajina. Tento nástroj nutí ruskou stranu přistoupit k mírovým jednáním.

3) Obsluha dluhu bude po dobu trvání války kryta výnosem z ruských státních aktiv/rezerv, zmražených v rámci sankcí EU, což považuji za přiměřenou reakci na porušení mezinárodního práva Ruskou federací vůči Ukrajině.

4) Tato finanční pomoc Ukrajině zajistí, že nedojde k pádu země, a tím k vyvolání další uprchlické vlny milionů Ukrajinců do zemí Evropy, zejména do České republiky.

Po bezvýznamných hlasováních mi dávali novináři Novinek, Seznamu, Rudého práva několik minut na reakci, než od nich vyšel tendenční a "výchovný" článek. Nyní se hodinu po hlasování nikdo z těchto uplacených "novinářů" neozval s žádostí o mou reakci. Přitom toto hlasování jako jediné mělo nějaký reálný dopad a je zatím nejzásadnější.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D. byl položen dotaz

Jak to je a bude?

Dobrý den, skončili jste sice ve vládě, ale co se stalo se všemi těmi náměstky za piráty? Prý jste byli nalezlí všude. A co by mě taky dost zajímalo je, zda si s koalicí SPOLU, která prý bude pokračovat dovedete představit do budoucna koalici nebo platí, že dvakrát do stejné řeky nevstoupíš? Kdyby t...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 33 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Ježíši Kriste, to je vůl , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusegramatik , 27.10.2024 10:57:06
Za prvé, jakákoli pomoc Ukrajině půjde primárně do zbraní a to, co zbude a nebude nejzkorumpovanějším státem Evropy rozkradeno, tak půjde lidem. Můj odhad 10%. Za druhé, těch zbylých peněz bude tak málo, že to na nějakou uprchlickou vlnu nebude mít žádný vliv. Za třetí, zajímalo by mne, jak by se chytrák Turek tvářil na to, kdyby mu stát příkladně zkonfiskoval úroky z jeho dluhopisů. Je to jasná krádež. Za čtvrté se pan motorista pěkně odkopal. Doufám, že to budou mít jeho "snad bývalí" voliči na paměti. A pane Turku: ZA ..... NÁS PROSÍM NEMĚJTE!

|  8 |  0

Další články z rubriky

Kalousek: Jistě, papír snese všechno

14:04 Kalousek: Jistě, papír snese všechno

Reakce na svém veřejném facebookovém profilu na schválení vládního návrhu státního rozpočtu pro rok …