Zábranský (Piráti): Stará čistírna v Bubenči dostane nový kulturní život i kavárnu

16.07.2024 19:05 | Monitoring

Areál významné industriální památky Stará čistírna v Bubenči bude brzy obohacen o nový gastroprovoz, zaměřený na kvalitní občerstvení, ale i na umění, besedy nebo přednášky.

Zábranský (Piráti): Stará čistírna v Bubenči dostane nový kulturní život i kavárnu
Foto: Repro iDnes
Popisek: Pirátský radní pro bydlení a transaprentnost, Adam Zábranský

Nový provozovatel muzea stokování ve Staré čistírně v Bubenči, městská firma TCP a.s., aktuálně vybral v otevřeném výběrovém řízení nájemce kavárny a sezónního baru ve stodole: Petrohradská kolektiv. Novinka bude pro všechny návštěvníky areálu k dispozici od konce letošního srpna.

„Úspěšný uchazeč nabídl kromě nejvyššího nájemného silný dramaturgický záměr a letité zkušenosti s provozováním kulturního centra. Součástí nájmu je také obratové nájemné ve výši 7procent z měsíčního obratu provozovny, i proto jim přeji hodně spokojených zákazníků,“ říká pražský radní pro majetek, transparentnost a legislativu Adam Zábranský.

„TCP se intenzivně připravuje na kompletní převzetí správy Staré čistírny odpadních vod, ke kterému dojde k 1. srpnu 2024. Aby byl přechod plynulý a komfort pro návštěvníky zůstal stejný nebo vyšší, vysoutěžili jsme i nového provozovatele kavárny a baru. Chystáme také nový rezervační systém na prohlídky a ladíme další detaily, které v létě představíme,“ uvádí místopředsedkyně představenstva TCP Marta Pražáková.

„Kolektiv z Petrohradské nám pomůže realizovat naší vizi, kdy do areálu budou za kulturou a odpočinkem chodit maminky s dětmi přes den, rodiny o víkendech i bohémové po večerech,“ sděluje budoucí šéf Staré čistírny Cyril Holub.

„Máme velkou radost z příležitosti být součástí nového týmu v objektu Národní kulturní památky Stará čistírna odpadních vod Bubeneč a podílet se na projektu nového kulturního, uměleckého a gastro spotu Čistírna poblíž Stromovky, navazujícího na naše aktivity kulturní platformy Petrohradská kolektiv. O to více, že objekt Staré čistírny leží v těsné blízkostí umělecké komunity našeho nedávno otevřeného centra uměleckých rezidencí a tvůrčího prostoru Tusculum Prague sídlící v areálu Chittussiho nemocnice. Věříme, že naše desetileté zkušenosti s dočasným využitím budov a rozvojem kulturní a umělecké platformy Petrohradská kolektiv na Praze 10 budou cenným přínosem pro vytvoření nového, pulzujícího centra současné pražské kulturní a umělecké scény v pražské Bubenči,“ připojuje se předseda spolku Petrohradská kolektiv Daniel Konopáč.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Antonín Seďa byl položen dotaz

Sobotka lhal v TV Nova, vyhodíte ho z ČSSD?

Dnes 26.5.2017 cca ve 20:10 hod. sdělil Sobotka národu, že na rozdíl od Prezidenta jednal podle pravidel. Zamlčel ale skutečnost, že porušil Koaliční smlouvu. Před půl rokem neodvolání Hermana odůvodnil právě touto smlouvou. Lhal tedy tehdy nebo dnes. Vyvodí z toho Vaše strana už konečně nějaký důsl...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Svobodní: Sundat plachtu, a to hned! Kampaň v Praze 4 vyostřuje

10:21 Svobodní: Sundat plachtu, a to hned! Kampaň v Praze 4 vyostřuje

Ještě minulý týden mohli občané na frekventovaném místě v Praze 4 vidět velkou plachtu s reklamou na…