Zábranský (Piráti): Stará čistírna v Bubenči dostane nový kulturní život i kavárnu

16.07.2024 19:05 | Monitoring

Areál významné industriální památky Stará čistírna v Bubenči bude brzy obohacen o nový gastroprovoz, zaměřený na kvalitní občerstvení, ale i na umění, besedy nebo přednášky.

Zábranský (Piráti): Stará čistírna v Bubenči dostane nový kulturní život i kavárnu
Foto: Repro iDnes
Popisek: Pirátský radní pro bydlení a transaprentnost, Adam Zábranský

Nový provozovatel muzea stokování ve Staré čistírně v Bubenči, městská firma TCP a.s., aktuálně vybral v otevřeném výběrovém řízení nájemce kavárny a sezónního baru ve stodole: Petrohradská kolektiv. Novinka bude pro všechny návštěvníky areálu k dispozici od konce letošního srpna.

„Úspěšný uchazeč nabídl kromě nejvyššího nájemného silný dramaturgický záměr a letité zkušenosti s provozováním kulturního centra. Součástí nájmu je také obratové nájemné ve výši 7procent z měsíčního obratu provozovny, i proto jim přeji hodně spokojených zákazníků,“ říká pražský radní pro majetek, transparentnost a legislativu Adam Zábranský.

„TCP se intenzivně připravuje na kompletní převzetí správy Staré čistírny odpadních vod, ke kterému dojde k 1. srpnu 2024. Aby byl přechod plynulý a komfort pro návštěvníky zůstal stejný nebo vyšší, vysoutěžili jsme i nového provozovatele kavárny a baru. Chystáme také nový rezervační systém na prohlídky a ladíme další detaily, které v létě představíme,“ uvádí místopředsedkyně představenstva TCP Marta Pražáková.

„Kolektiv z Petrohradské nám pomůže realizovat naší vizi, kdy do areálu budou za kulturou a odpočinkem chodit maminky s dětmi přes den, rodiny o víkendech i bohémové po večerech,“ sděluje budoucí šéf Staré čistírny Cyril Holub.

„Máme velkou radost z příležitosti být součástí nového týmu v objektu Národní kulturní památky Stará čistírna odpadních vod Bubeneč a podílet se na projektu nového kulturního, uměleckého a gastro spotu Čistírna poblíž Stromovky, navazujícího na naše aktivity kulturní platformy Petrohradská kolektiv. O to více, že objekt Staré čistírny leží v těsné blízkostí umělecké komunity našeho nedávno otevřeného centra uměleckých rezidencí a tvůrčího prostoru Tusculum Prague sídlící v areálu Chittussiho nemocnice. Věříme, že naše desetileté zkušenosti s dočasným využitím budov a rozvojem kulturní a umělecké platformy Petrohradská kolektiv na Praze 10 budou cenným přínosem pro vytvoření nového, pulzujícího centra současné pražské kulturní a umělecké scény v pražské Bubenči,“ připojuje se předseda spolku Petrohradská kolektiv Daniel Konopáč.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jaroslav Foldyna byl položen dotaz

Co přesně myslíte tím, že chcete stejný metr pro všechny?

V čem je podle vás nyní jiný a pro koho? A naopak, nemyslíte, že by třeba migrantům mělo být měřeno přísněji? My jim poskytujeme azyl, a když si toho neváží a páchají třeba trestnou činnost nebo přestupky, mělo by jim být podle mě měřeno přísněji.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Vláda Petra Fialy odmítla zvýšit platy hasičům, policistům a vojákům

4:31 Okamura (SPD): Vláda Petra Fialy odmítla zvýšit platy hasičům, policistům a vojákům

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k povodním